Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κλειδί Νο1: Ο στόχος!


Αγαπημένοι μου κι αγαπημένες μου, ο στόχος είναι το παν! Σε ό,τι κι αν προσπαθούμε να επιτύχουμε, αν δεν έχουμε στόχο, δεν πάμε πουθενά. Ας μιλήσουμε σήμερα για τον στόχο στην απώλεια βάρους. Θα δείτε ότι είναι μέγιστης σημασίας και αξίας.
Καταρχήν, θα πρέπει να θέσουμε όχι έναν, αλλά πολλούς μικρότερους στόχους, έτσι ώστε να έχουμε τη χαρά της επίτευξής τους σύντομα. Για παράδειγμα, εγώ έχω απώτερο στόχο να χάσω 10 κιλά. Δεν ξέρω πότε και πόσο θα μου πάρει και δε μ'ενδιαφέρει. Δε θα κάνω αγώνα ταχύτητας, δεν έχω προθεσμίες να προλάβω κι έτσι δεν αγχώνομαι (βασικό και το άγχος, θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση).
Όμως, πριν φτάσω στον τελικό στόχο, που μπορεί να είναι πολύ μακριά, θέτω έναν μικρότερο: την πρώτη βδομάδα να έχω χάσει 1 κιλό. Πιθανόν να χάσω παραπάνω, ειδικά την πρώτη βδομάδα, αλλά ο στόχος είναι το 1 κιλό την εβδομάδα. Αν χάνω παραπάνω θα χαρώ περισσότερο, αν δεν χάσω το πρώτο κιλό την πρώτη βδομάδα, κάτι δεν έκανα καλά και θα το αλλάξω το πρόγραμμά μου. Έτσι ξεκινάω λοιπόν, βδομάδα τη βδομάδα με έναν πολύ ρεαλιστικό στόχο. Δεν βιάζομαι, ξέρω πως για να τα πάρω αυτά τα κιλά μου πήρε κάποια χρόνια - δεν έχω την απαίτηση να τα χάσω μέσα σ'ένα μήνα!
Όσον αφορά τώρα τον τελικό μου στόχο, εφαρμόζω κάτι πολύ απλό που με βοηθάει ψυχολογικά και ονομάζεται "όραμα". Οραματίζομαι τον εαυτό μου με 10 κιλά λιγότερα, με φαντάζομαι με ρούχα που τώρα δε μου κάνουν, ονειρεύομαι σκηνές συνάντησης με παλιούς γνωστούς που θα μου κάνουν κοπλιμέντα για την εμφάνισή μου, με λίγα λόγια τονώνω τον εαυτό μου και τον εμψυχώνω, γιατί όλα αυτά που φαντάζομαι μου δίνουν τόση χαρά που θέλω να φτάσω εκεί - στο στόχο μου, που είναι η πραγματοποίηση του οράματός μου.
Επίσης, κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι το ότι μοιράζομαι το στόχο μου με δικούς μου ανθρώπους. Στην προκειμένη περίπτωση, εσάς! Μη φοβάστε να μιλήσετε στους δικούς σας, στον σύντροφό σας και στους φίλους σας για τον στόχο σας. Πείτε τους ότι κάνετε ένα πρόγραμμα διατροφής κι ότι έχετε θέσει τον τάδε στόχο. Αυτό λειτουργεί διτά. Πρώτον θα σας συμπαρασταθούν και θα σας ενθαρρύνουν και δεύτερον θα σας δεσμεύσει υποσυνείδητα ως προς την επίτευξη του στόχου σας. Στις στιγμές που θα σας έρθει να τα παρατήσετε και ν'αρχίσετε να τρώτε με βουλιμία, θα νιώσετε ότι "εκτίθεστε" στους δικούς σας κι αυτό θα σας κάνει να το σκεφτείτε δυό φορές πριν υποκύψετε!
Να είστε πολύ ξεκάθαροι ως προς τον στόχο σας. Κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει, "γιατί το τρως αυτό" ή "γιατί δεν τρως το γλυκό" ή οτιδήποτε σχετικό, απαντάω "γιατί έχω στόχο να χάσω ένα κιλό μέχρι το τέλος της βδομάδας". Δεν απαντάω ποτέ "κάνω δίαιτα", γιατί ο στόχος μου δεν είναι να κάνω δίαιτα, ούτε λέω "γιατί θέλω να χάσω κιλά", γιατί αυτό είναι πολύ αόριστο. Απαντάω πάντα με τον συγκεκριμένο μου, κοντινό στόχο, γιατί αυτόν έχω στο μυαλό μου. Έτσι, μπορώ πολύ εύκολα, την επόμενη φορά που θα μιλήσω με αυτό το άτομο, να του πω "τον πέτυχα τον στόχο που σου έλεγα"!
Με τους μικρούς ρεαλιστικούς στόχους, κρατάμε την ψυχολογία μας και την καλή μας διάθεση στα ύψη! Δε χρειάζεται τεράστια υπομονή, μόνο μια βδομαδούλα! Και μετά αποφασίζουμε αν θέλουμε να θέσουμε τον επόμενο στόχο - που με τη χαρά που θα έχουμε πάρει, σίγουρα θα τον θέσουμε. Σκεφτείτε θετικά λοιπόν και μη λέτε στον εαυτό σας ποτέ "πρέπει να χάσω άλλα 3, 5 ή 10 κιλά", παρά να λέτε "έχω χάσει ήδη 1, 2,3 κιλά"! Θα σας κάνει να νιώθετε πολύ όμορφα και θα σας δίνει το κουράγιο να συνεχίσετε!
Όταν ξεκίνησα το μπλογκ, δε φανταζόμουν την ανταπόκριση που θα είχε και σας ευχαριστώ όλους γι αυτό και ειδικά τα κορίτσια που κάνουν κοινή με μένα προσπάθεια κι έχουν κοινό μαζί μου στόχο. Να είστε σίγουρες πως θα το ευχαριστηθούμε σε όλη του την πορεία το εγχείρημά μας, θα το διασκεδάσουμε και θα νιώσουμε καλύτερα από ποτέ. Μου αποδείξατε πως ακόμα και το αδυνάτισμα είναι πολύ καλύτερο όταν έχεις παρέα! Σας νιώθω δίπλα μου συνέχεια και παραμένω σταθερή στο στόχο μου. Κι επειδή κάθε επίτευξη στόχου πρέπει να έχει κι ένα έπαθλο, κάπου εκεί προς το τέλος της διαδρομής σας περιμένει μιά έκπληξη...
Μείνετε μαζί μου!

42 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου, καλώς όρισες! Ο στόχος σου είναι μακρινός, βάλε ένα πιο κοντινό, όπως το ένα κιλό τη βδομάδα, που είναι η ιδανική απώλεια. Ό,τι απορίες έχεις, εδώ είμαστε να τις λύσουμε! Καλή αρχή και καλή επιτυχία!

Niki είπε...

Μαρία ευχαριστώ για τη συμβουλή. Οκ, 2.5 κιλά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 05/05. Έχω πολλά κιλά παραπάνω...

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου, ούτε αυτό είναι ρεαλιστικό! Θα πρέπει να ξενηστικωθείς και ουσιαστικά θα χάσεις υγρά και μυικό ιστό, όχι λίπος! Το λίπος που μπορεί να χάσει ένας άνθρωπος, όσα κιλά κι αν έχει, είναι 1 με 1,5 κιλό τη βδομάδα. Αν πιέσεις τον εαυτό σου να χάσει περισσότερο, αυτό θα είναι μόνο στη ζυγαριά κι όχι επί της ουσίας. έπειτα, αν έχεις συνηθίσει να τρως πολύ (όπως εγώ!) και κόψεις απότομα το φαγητό, ο μεταβολισμός σου θα τα "παίξει" και μετά από λίγα κιλά απώλεια, θα φρενάρει. Εκεί θα σε πιάσουν τα νεύρα σου και θα τα παρατήσεις! Άκου με, τα έχω περάσει! Δεν έχανα τίποτα για βδομάδες κι έτρωγα όλο και λιγότερο, μέχρι που τελικά απογοητεύτηκα κι άρχισα να τρώω κανονικά και τα ξαναπήρα κι όσα είχα χάσει! Ακολούθησε το πρόγραμμα όπως το έχω εδώ και να είσαι σίγουρη ότι θα χάσεις όσο πρέπει και σταθερά. Ας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, τι πειράζει; Θα το κάνεις όμως σωστά, υγιεινά και κυρίως: με μόνιμα αποτελέσματα!

Maria Tzirita είπε...

Α, να σου πω και το άλλο. Βάλε στόχο το ένα κιλό κι όταν ζυγιστείς την άλλη Τρίτη και δεις παραπάνω απώλεια, σκέψου τη χαρά που θα πάρεις! Ενώ αν βάλεις στόχο τα 2,5 κιλά και δεν το πετύχεις, τότε θα απογοητευτείς. Κι εμείς εδώ θέλουμε μόνο να χαιρόμαστε κι όχι να στεναχωριόμαστε!

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου καλησπέρα.Ξεκίνησα κι εγώ σήμερα και θέλω να σε ρωτήσω κάτι.Εχω παρατηρήσει ότι προσπαθώντας πριν δυό χρόνια να χάσω κάποια κιλά τις πρώτες μέρες ένιωθα να κρυώνω.Το ίδιο και σήμερα.Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Mariela είπε...

Πολύ σωστή η άποψη σου!
Ο στόχος μου λοιπόν επι του συνόλου είναι τα 5 κιλά, αλλά ναι! μέχρι την άλλη Δευτέρα ας πούμε μισό....
Σας φαίνομαι τεμπέλα?????

Ευχαριστώ πολύ για τις διαφημισούλες...

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, καλή βδομάδα! Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που λες, δε μου έχει συμβεί, αλλά φαντάζομαι πως είναι ορμονικό, δεν πρέπεινα σ'ανησυχεί. Πώς είναι η πρώτη σου μέρα; Πεινάς; Τι έφαγες το μεσημέρι; Πες ντε κανένα νέο να βλέπω τι κάνετε κι εσείς! Εγώ έφαγα κοτόπουλο φιλέτο με ρύζι και σαλάτα λάχανο, δεν πείναγα καθόλου μέχρι τις 7, εκεί μ'έπιασε κάτι κι έφαγα λίγο ρύζι σκέτο που είχε περισσέψει από το μεσημέρι! Τώρα κατά τις 9 θα φάω ένα τοστάκι κι αν πεινάσω ξανά πριν κοιμηθώ, κανένα μήλο...

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, καλή επιτυχία και στη δίαιτα και στο νέο σου εγχείρημα! Το εικαστικό καφενείο θα έχει μεγάλη επιτυχία! Μου αρέσει που αυτή την εποχή είμαστε όλες μέσα στη δημιουργία! Το τι χαρά έχω δε που και θ'αδυνατίσω και θα μάθω να ζωγραφίζω, δε λέγεται!
Το μισό κιλό μια χαρά είναι κούκλα μου, ειδικά αν το τελικός στόχος είναι τα 5 κιλά. Αργά και σταθερά είναι το σλόγκαν μας! Φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου,δύσκολη η πρώτη μέρα.Επειδή δεν συνηθίζω να τρώω πρωϊνό,έφαγα μόνο ένα κουλουράκι Θεσ/κης και το μεσημέρι λίγο κοτόπουλο με ελάχιστη σαλάτα.Τώρα πεινάω σαν λύκος και περιμένω να πάει 10 η ώρα για να φάω κανένα γιαούρτι με κορν φλέικς.

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα, θα σε μαλώσω! Αυτά γράφω εγώ παιδί μου στο πρόγραμμα; Πού είναι το τοστ σου, που είναι το ρύζι ή η πατάτα το μεσημέρι, πού είναι το απογευματινό σου; Α, δε θα τα πάμε καλά! Κοίτα από αύριο κακομοίρα μου να τα τρως ΟΛΑ όσα γράφω, γιατί ο σκοπός είναι να μη νιώθουμε πείνα, γιατί η πείνα μας εκνευρίζει, η στέρηση μας απογοητεύει και θα τα παρατήσουμε γρήγορα. Δε θέλουμε κάτι τέτοιο! Από το αλόγιστο φαί θα πάμε στο άλλο άκρο; Θα τρελαθεί ο μεταβολισμός μας! Άντε να φας τώρα ένα τοστάκι μαζί με το γιαούρτι, μπρος, γρήγορα!

Leviathan είπε...

prin apo 3 xronia exasa 20 kila...to na exeis stoxo einai to pan!!!!kali arxi!!!!polla filia kai apo edo!!! :)

πουαντερι είπε...

Εγω εχω πολλα κιλα να χασω, 10-12 κιλα! Αλλά δεν το σκεφτομαι απο τωρα αυτο.
Θα ειμαι ευχαριστημενη αμα καταφερω να κατεβω αυτην την εβδομαδα 2 κιλα, παντως η πρωτη μερα μου ηρθε καλα, σημερα θα δουμε τι θα γινει;!
εχουμε ψητο στηθος γαλοπουλας και πρασινη σαλατα.
Ολα καλα αλλά αυτο το στηθος μαλλον δεν θα μου αρεσει και πολυ.
Ειναι σκετο ψαχνο και δεν μπορω να πω πως τρελενομαι απο την χαρα μου αλλά δεν πειραζει.
Ευτυχως που ο γιος μου το [πηρε καλα, σημερα στο σχολειο του εβαλα για δεκατιανο μπαστουνακια καροτο και αγγουρακι με λεμονι.
Δεχτηκε ευχαριστως να το φαει οποτε μου δινει κουραγιο αυτο και δυναμη να συνεχισω.

Την κλημερα μου σε ολους τους συνοδοιπόρους!!!!

Ένδειξη ζωής είπε...

@πουαντερι
τι θα έλεγες για μια σαλάτα του Καίσαρα;
Σαλάτα του καίσαρα
- Κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα 150γρ.
- Μαρούλι, σκόρδο, μουστάρδα, ξύδι
- 1κγ λάδι,
- 2ΚΣ κεφαλοτύρι τριμμένο,
- Μια φρυγανιά κομμένη σε μικρά κομματάκια.

Εγώ το προτιμώ από την γαλοπούλα και συνδιάζω σαλάτα και πρωτεϊνή μ' αυτό τον τρόπο γιατί δυσκολεύομαι με την σκέτη σαλάτα. Συνηθως τρώω την πρωτεϊνη και αφήνω την σαλατα μισή με αποτέλεσμα να μην χορταίνω.

Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν, καλημέρα κι από δω και σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου! Θα είσαι κι εσύ από τα πρότυπα προς μίμηση! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Πουαντερούλα μου καλημέρα σου! Καταρχήν είπαμε, δες και παραπάνω που τα λέω της Νίκης, ότι ο στόχος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 κιλό την εβδομάδα, άντε 1,5 για την αρχή που έχουμε πολλά κιλά και φούσκωμα μαζί. Όσα και να δείξει η ζυγαριά, από λίπος 1 χάνουμε την εβδομάδα. Δεύτερον, μην τρως ποτέ φαγητά με το ζόρι ή κάτι που δε σου αρέσει. Η λύση που σου έδωσε η Ζωή είναι πολύ καλή κι εγώ αυτό κάνω, γιατί σκέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα στεγνά δεν μου αρέσουν καθόλου. Πάρε κοτόπουλο σούβλας ή σχάρας από ψητοπωλείο που είναι πολύ νόστιμο και μη φας την πέτσα βέβαια. Και μην ξεχνάτε ότι θέλει δίπλα και κάτι άλλο εκτός από σαλάτα, γιατί μου το παραλείπετε αυτό; Το στομάχι πρέπει να κλείσει σιγά σιγά κι όχι απότομα, αν από τώρα κάνουμε τέτοιες στερήσεις, αργότερα θα κολλήσει η ζυγαριά και θ'απελπιστούμε! Καλή συνέχεια και περιμένω νέα σου!
Υ.Γ. Του παιδιού καλέ γιατί του κάνεις δίαιτα;;;;

Maria Tzirita είπε...

Ζωή μου καλημέρα! (Δεν ξέρω τ'όνομά σου κι αποφάσισα να σε φωνάζω Ζωή!)
Πολύ καλή η συνταγή που έδωσες κι όπως είπα και στην Πουαντερί κι εγώ μόνο έτσι το τρώω το κοτόπουλο, στεγνό δεν μου αρέσει καθόλου! Βάζω και περισσότερα λαχανικά, εκτός από μαρούλι και μια χαρά! Έστειλες κι ένα άλλο σχόλιο, αλλά ήρθε δυό φορές και το ένα έσβησε το άλλο, δεν ξέρω πώς το έκανα αυτό! Αν θες ξαναστείλτο, πάντως σου λέω, επειδή το διάβασα, ότι κι εγώ τόσα κιλά έχω να χάσω και δε θεωρούνται καθόλου πολλά να ξέρεις! Φιλάκια πολλά!

Λουλούδι είπε...

Μαρακι μου,εγω θελω να χασω 5 κιλα,καθε αρχη δυσκολη,αλλα αυτο που χρε8ιαζεται ειναι θεληση και απο αυτη ευτυχως διαθετω!Νασαι καλα,καλημερα!

πουαντερι είπε...

Αχ ειναι πονεμενη ιστορια.
Εχει τασεις παχυσαρκιας και πονανε τα ποδια του επειδη ειναι πολυ ψηλος.
Ειναι 12 χρονων αλλά εχει υψος 1.65 και ειναι 60 κιλα.
Δεν του κανω διαιτα απλα μια πιο σωστη διατροφη, δεν του στερω τιποτα μα να αντι για το γλυκο που παντα ειχαμε στο σπιτι μας τωρα φτιαχνω ενα ρυζογαλο με λιγη ζαχαρη, ενα γλυκο ψυγειου με δικη μου μαρμελαδα κ.λ.π. ξερεις πιο ΥΓΙΕΙΝΑ.Οχι φορτωμένες λιπαρα κρεμες που εχουν τα ετοιμα γλυκα.

πουαντερι είπε...

Ξεχασα!!! Η ιδεα της σαλατας μου αρεσε καλυτερα απο το σκετο ψαχνο που αμα ψηθει ειναι στεγνο.
Αχ ευχαριστω κοριτσια περνω κουραγιο........

Maria Tzirita είπε...

Λουλουδάκι μου, σε δυό μήνες το πολύ πολύ θα είσαι τζετ! Αφού έχεις και θέληση κι έχεις και παρέα τώρα, μη φοβάσαι τίποτα! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Πουαντερούλα μου, αν είναι έτσι πολύ καλά κάνεις και προσέχεις τη διατροφή του. Από ιδέες τέτοιες όπως της σαλάτας θα σου δίνω μπόλικες, όρεξη να'χεις και φαντασία! Όσο για το κουράγιο, για υτό είμαστε εδώ μην ξεχνάς! Φιλάκια και πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου. Σήμερα ξύπνησα άρρωστη, χάλια, καταρροή, ρίγη κλπ, αλλά δεν έσπασα, σταθερή στην διατροφή μου. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δεν προλαβαίνω να τα φάω όλα, γιατί στην δουλειά μου αυτό που μπορώ να φάω είναι ένα τόστ, και ένα φρούτο. Προσπαθώ μετά στις 5 η ώρα να φάω το μεσημεριανό μου. Και το βράδυ γιαούρτι και φρούτο.
Τί άλλο μπορώ να κάνω;
Φιλιά πολλά Τζένη

Maria Tzirita είπε...

Τζενούλα μου, περαστικά σου κορίτσι μου! Η διατροφή αυτή είναι πολύ υγιεινή, δε σου στερεί τίποτα σε βιταμίνες, το αντίθετο μάλιστα. Στη δουλειά δεν μπορείς να παίρνεις το μεσημεριανό σου μαζί; Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μένεις πολύ ώρα νηστική. Άκου τι θα κάνεις: Τρως το πρωινό σου, μόνο τα δημητριακά πριν φύγεις το πρωί. Στο γραφείο κατά τις 10 τρως μιά φρυγανιά με τυρί και το αυγό. Το μεσημέρι τρως το τοστ και το φρούτο και στις 5 που γυρνάς τρως το κυρίως γεύμα σου. Το βράδυ αν μπορείς μόνο με γιαούρτι και φρούτο οκ, αν πεινάς όμως πρόσθεσε και δημητριακά στο γιαούρτι ή αντί γι αυτά φάε μια σαλάτα τύπου σίζαρ με ζαμπόν γαλοπούλας και τυρί, χωρίς σως βέβαια, ή άλλη σαλάτα με 1 κουταλιά λάδι. Θα δώσω ιδέες και συνταγές τις επόμενες μέρες. Πώς σου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ. Δυστυχώς στη δουλειά μου και να πάρω ταπεράκι με φαγητό θα το φάω βιαστικά και θα μου κάτσει στο στομάχι. Ενώ το τοστ και η φρυγανιά ή το φρούτο παλεύονται. Θα κάνω αυτό που με συμβουλεύεις. Φιλιά Τζένη

Niki είπε...

Μαρία σε ευχαριστώ ειλικρινά που μπήκες στη διαδικασία να με στηρίξεις στην προσπάθειά μου να χάσω κάποια κιλά. Έψαχνα καιρό ένα blog για παρέα στο αδυνάτισμα. Ήμουν έτοιμη ή να υποκύψω σ’ ένα όχι ελληνικό ή να δημιουργήσω το δικό μου. Όμως να που βρήκα εσένα και την παρέα σου και χαίρομαι πολύ γι αυτό.
Η πρώτη μέρα της δίαιτας μου (ή όπως θα προτιμούσες - της πορείας μου προς το στόχο) πηγαίνει προς το παρόν καλά. Αγωνιώ για το βράδυ, τότε είναι που συνήθως ξεχνάω και τους στόχους και την προσπάθεια… Αλλά τι λέω; τώρα είναι αλλιώς, έχω παρέα σ’ αυτό που κάνω… Κορίτσια κρατηθείτε…
Καλημέρα σε όλους

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου κι εγώ το βράδυ ζοείρζομαι συνήθως, αλλά αυτό να ξέρεις αλλάζει μετά την πρώτη, δεύτερη βδομάδα, μέχρι ν'αποκοπούμε από τη συνήθεια του βραδυνού ξεκοιλιάσματος! Εγώ το αντομερτωπίζω με το να μην τρώω κάτι από το πρωινό ή το δεκατιανό, αν δεν πεινάω εκείνη την ώρα και να το τρώω το βράδυ, την ώρα που πεινάω. Φροντίζω όμως να μην είναι όλα μαζί, να περνάει κανένα δίωρο ενδιάμεσα. Π.χ. 1 φρυγανιά με τυρί στις 7, στις 9 τη σαλάτα μου και στις 11 το φρούτο, ή μισό γιαούρτι ή μια χούφτα δημητριακά. Το συνολικό ισοζύγιο θερμίδων παραμένει το ίδιο και κόβω και την πείνα μου! Πάντως το ισχυρότερο κίνητρο είναι ότι είμαστε παρέα κι αφού μπορώ εγώ να τα καταφέρω, τότε μπορείς κι εσύ! Σίγουρα! Σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είμαι και εγώ.
Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύεται το βράδυ. Χθες λοιπόν κάθε φορά που πήγαινα στο ψυγείο να τσιμπίσω κάτι, σας σκεφτόμουνα και το έκλεινα.
Δεν ήμουν ποτέ παχιά, τα τελευταία όμως χρόνια έχω μερικά κιλά παραπάνω (φταίει και η ηλικία 46 χρ) τα οποία κατάφερα να χάσω το καλοκαίρι που μας πέρασε (με τη βοήθεια της διαιτολόγου) Τα πήρα όμως όλα μη σας πω και 1-2 παραπάνω. Προσπάθησα μια δυο φορές να ξανακανω τη δίαιτα που έχω αλλά με την πρώτη δυσκολία τη χαλούσα.Τώρα με την παρέα σας πιστεύω να τα καταφέρω μέχρι το καλοκάιρι.
Καλό απόγευμα!!!
Μαργαρίτα

Mafalda είπε...

Ta kila den einai to pan!!

To kserate oti enas body builder me elaxisto lipos sto swma tou, an brei to deikth mazas swmatos, einai paxusarkos???

To kserate oti oi paxouloi anthrwpoi pou gumnazontai einai polu pio ugieis apo tous adunatous pou den gumnazontai?

To kserate oti ta prwta kila pou xanoume se mia diaita apwlias barous einai nero kai glukogono?

To kserate oti an den gumnazomaste parallhla me th diaita tha xasoume tous mus mas?

To kserate oti oso perissoterous mus exoume, toso megaluteros o metabolismos mas kai ara toso perissoteres thermides kaime kathe mera?

To kserate oti oi mus zugizoun polu alla den exoun ogko, enw to lipos zugizei ligo kai exei megalo ogko?

Kalhspera se olous :)

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, εννοείται πως θα τα καταφέρεις! Όλες θα τα καταφέρουμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να έχουμε στόχο! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Μαφάλντα μου, καλώς ήρθες! Οι συμβουλές σου, ως πιο ειδική, πολύτιμες! Για γυμναστική προτείνω περπάτημα ή ποδήλατο σε πρώτη φάση κι αφού χάσουμε κάμποσα κιλά, τότε να ξεκινήσουμε σύσφιξη μυών, τι λες; Ή δεν έχει σημασία τελικά; Από διαιτολόγο πάντως ξέρω πως χάνεις λίπος κάθε βδομάδα, αλλά μόνο ένα κιλό, γι αυτό φωνάζω στα κορίτσια που μου γράφουν ότι θέλουν να χάσουν περισσότερο, γιατι τότε ναι, θα είναι υγρά μόνο και μυική μάζα. Ελπίζω να μείνεις μαζί μας και να μας δίνεις τις συμβουλές σου, φιλάκια πολλά!

Mafalda είπε...

Nai, swsta ta les Maria mou. Ygieino adunatisma einai na xaneis peripou ena kilo thn ebdomada.
Alla oso ki an sas fainetai periergo, mporeis na mhn xaneis katholou kila kai na adunatizeis!!!

Pws ginetai ayto?

Xaneis lipos, to opoio opws eipame zugizei ligo (den fainetai sth zugaria polu) alla exei megalo ogko (fainetai sta rouxa polu)
kai parallhla
me th gumnastikh xtizeis mus (oi opoioi den exoun megalo ogko, opote den fainetai sta rouxa polu, alla exoun megalo baros, opote mporei na fanei sth zugaria).

Mafalda είπε...

Perpathma h podhlato se prwth fash einai polu kalh epilogh.

Ereunes exoun deiksei (kai mia apo autes thn kanw egw twra sthn Agglia) oti to kalutero einai enas sundiasmos aerobias askhshs (perpathma, podhlato, kolumpi, jogging) kai askhsewn me barh.
Mh fantasteite tipota barh olumpiakwn kathgoriwn...

Mporei na einai kati polu aplo opws to na koubalas 2 mpoukalia nero sta xeria kata th diarkeia pou perpatas kai na ta kounas panw katw. :)

Niki είπε...

Μαρία και Mafalda,
οι συμβουλές σας για άσκηση παράλληλα με δίαιτα είναι πολύ χρήσιμες. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω πολλά κιλά και τα πόδια μου είναι μονίμως κουρασμένα με εμφανή τα σημάδια καταπόνησης...
Επίσης έχω ακούσει ότι οι υπέρβαροι πρέπει πρώτα να χάσουν κάποια κιλά και μετά ν' αρχίσουν άσκηση. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια επιστημονική βάση. Γνωρίζετε κάτι σχετικά?

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου, νομίζω πως πράγματι αν έχεις πολλά κιλά δεν πρέπει να καταπονείς τον οργανισμό σου σ'αυτή τη φάση. Όμως λίγο περπάτημα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Για πόσα κιλά μιλάμε, θέλεις να μας πεις;

kiki είπε...

Είναι πολύ σημαντικό να μη βάζουμε μεγάλους στόχους για να μην απογοητευόμαστε. Μισό με ένα κιλό την εβδομάδα είναι μια χαρά. Το αποτέλεσμα θα έρχεται, θα μας δικαιώνει και θα μας δίνει χαρά και κουράγιο για να συνεχίσουμε. Ο μεγάλος στόχος μας φοβίζει, μας απογοητεύει και μας κάνει να σταματάμε γρήγορα. Σιγά-σιγά και σταθερά λοιπόν!

cook είπε...

Μαρακι μου
τι ωραια που τα ειπες!
Μου φαινεται πως θ'αρχισω κι εγω διαιτα μαζι σου....1 κιλο τη βδομαδα...πολυ ωραιος στοχος...

Maria Tzirita είπε...

Έτσι Κική μου, είσαι πολύ καλή συνοδοιπόρος, μας κρατάς σε ρυθμό! Φιλί γλυκό!

Maria Tzirita είπε...

Μαγειρισσούλα μου, μακάρι να έρθεις στην παρέα μας! Θα μας δίνεις και συνταγές, γιούπι! Αν το αποφασίσεις πραγμαιτκά, πες μου να σε βάλω στη "λίστα"! Φιλιά πολλά, σ'ευχαριστώ!

Niki είπε...

Δεν είμαι έτοιμη ακόμα. Ελπίζω ότι θα σας ενημερώνω για τα χαμένα και στο τέλος θα προκύψει η απάντηση...
Καληνύχτα σε όλους

Maria Tzirita είπε...

Πολύ σωστά Νίκη μου! Μαθαίνεις γρήγορα! Τα χαμένα είπαμε να σκεφτόμαστε, όχι τι έχουμε μπροστά! Καληνύχτα και φιλιά!

Niki είπε...

Καλημέρα στη Μαρία και σ’ όλη την παρέα.
Παρότι σήμερα ζορίζομαι αρκετά με τη δουλειά μου και δεν έχω πολύ χρόνο, αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να σας εκφράσω τη χαρά μου που νοερά με τριγυρίζετε και με συντροφεύετε στην προσπάθειά μου να χάσω κάποια κιλά. Εχθές (πρώτη μέρα) τα πήγα πολύ καλά και στο μεγαλύτερο βαθμό το οφείλω σε εσάς…
Κάθε φορά που σκέφτομαι το στόχο μου διατρέχω τη λίστα με τα ονόματα όλων σας και αισθάνομαι σιγουριά…
Συνεχίζουμε δυνατά!

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου καλημέρα! Πολύ με χαροποιείς με αυτά που μου γράφεις! Αν σήμερα είσαι ζορισμένη και δε μπορείς να φτιάξεις το ζυμαρικό, άστο για το τριήμερο. Επίσης αν δε σου αρέσει ο τόννος, μπορείς να φας ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτα με 1 κουταλιά λάδι και 2 κουταλιές τριμμένο τυρί. Σε γλυκοφιλώ!