Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Περί δίαιτας ο λόγος...


Θα μπορούσα να βάλω εδώ μια φωτογραφία μου να βλέπατε πως ήμουν πριν δεκαπέντε χρόνια, αλλά είπα να μη σας τρομάξω και το απέφυγα! Πολύ παχιά και με το ύψος που έχω, ναι, αρκετά τρομακτική θα έλεγα!
Πάντα μου άρεσε το καλό (και πολύ) φαγητό, τ'ομολογώ. Το πάχος όμως δε μου άρεσε ποτέ. Όχι με κάποιο είδος κόμπλεξ και όχι στους άλλους, δε μ'ενοχλεί. Στον εαυτό μου μ'ενοχλεί όμως. Μιλάω πάντα για υπερβολές, όχι για μερικά κιλά παραπάνω φυσικά.
Έτσι πήρα τότε την απόφαση ν'αλλάξω και να κάνω κάτι καλό για μένα, για την υγεία μου και για την αυτοπεποίθησή μου. Μόνη μου, χωρίς να καταφύγω σε ινστιτούτα, διαιτολόγο κλπ, κατάφερα να χάσω 25 κιλά μέσα σε έξι μήνες! Χωρίς γυμναστική, μόνο με πολύ περπάτημα.
Εύκολο δεν ήταν, είχε όμως πλάκα. Είχα βάλει ένα στόχο κι όσο περνούσε ο καιρός κι έβλεπα το σώμα μου ν'αλλάζει, τόσ έπαιρνα κουράγιο και συνέχιζα. Το στομάχι κλείνει ξέρετε μετά από λίγες μέρες, έτσι το αίσθημα της πείνας δεν το είχα σχεδόν ποτέ πια. Μπορώ μάλιστα να πω ότι σε περιόδους λαιμαργίας, όσο τρώω, τόσο πεινάω! Όλα στο μυαλό μας είναι τελικά...
Μαζί με το σώμα μου άλλαξε αισθητά και η ζωή μου. Είχα καλύτερη ψυχολογία, πιο ανεβασμένη διάθεση κι όλα μου φαινόντουσαν καλύτερα γύρω μου. Βεβαίως διαπίστωσα πόσος ρατσισμός υπάρχει στην κοινωνία μας απέναντι στους υπέρβαρους ανθρώπους και το διαπίστωσα αφού είχα αδυνατίσει. Με πρόσεξαν άνθρωποι που μέχρι πριν δε μου μιλούσαν, μου πρότειναν ξαφνικά ένα σωρό δουλειές από κει που δεν είχα ούτε μια πρόταση και για τους άντρες φυσικά δεν το συζητώ... καταλαβαίνετε. Αλλά και ο ίδιος μου ο άντρας (ήμουν παντρεμένη τότε), άλλαξε εντελώς συμπεριφορά απέναντί μου, μάλλον ένιωσε κι αυτός ότι ήταν με μια καινούργια γυναίκα και μου φερόταν αναλόγως (πιο ευγενικά, πιο τρυφερά και πιο ερωτικά).
Αυτό λίγο μ'ενόχλησε, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι τελικά για όλους η εικόνα παίζει ρόλο και ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τον έλκει μια όμορφη εικόνα; Έστω υποσυνείδητα, η ωραία εμφάνιση τελικά όντως ανοίγει πόρτες. Θα μου πείτε εφήμερο είναι και μη ουσιαστικό και θα σας πω ναι, έχετε δίκιο, αλλά εγώ δεν παύω να νιώθω άσχημα κάθε φορά που βλέπω τις "πριν" φωτογραφίες μου.
Πέρασαν τα χρόνια κι επειδή εξακολουθώ να παραμένω "λιχούδα", κάποια κιλά από εκείνα που είχα χάσει, τα ξαναβρήκα! Εντάξει, δεν είμαι πια τόσο νέα ώστε να καίγομαι να διατηρώ μια άψογη σιλουέτα, αλλά όσο να'ναι με στεναχωρεί όταν δε βρίσκω ρούχα στο νούμερό μου, τουλάχιστον ρούχα που να μου αρέσουν!
Πάντα έλεγα ότι για τους ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές, για όσους δεν μπορούν να ελέγξουν το βάρος τους, δεν είναι διαιτολόγος που τους χρειάζεται, αλλά ψυχολόγος. Διότι όπως σας είπα, όλα στο μυαλό μας είναι. Οι περισσότεροι τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού από ανία, προσπαθώντας να γεμίσουμε κάποιο συναισθηματικό κενό, γεμίζοντας το στομάχι μας. Όταν στρεσάρεσαι για χίλια δυό πράγματα, καταπιέζεσαι από άλλα τόσα, θες να ξεσπάσεις απολαμβάνοντας κάτι λαχταριστό και παχυντικό (μαζί πάνε αυτά). Όταν είσαι στεναχωρημένος, θες να πάρεις μια χαρά, μια ηδονή που θα σου δώσει μια σοκολάτα ή ένα παγωτό. Δε θες; Εγώ πάντως θέλω!
Άσε που στην ηλικία μας πια οι διασκεδάσεις έχουν περιοριστεί σε ταβέρνες, οινοποσίες και συγκεντρώσεις φίλων γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο μεζέδες. Η φυσική άσκηση περιορίζεται - παλιότερα περπατούσαμε και χορεύαμε συνέχεια - και τ'αποτελέσματα τα βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Και είπαμε, μερικά κιλά παραπάνω ας έρθουν, φυσικό κι επόμενο, δε θα αγχωθούμε και γι αυτό, αλλά όταν φτάσεις πια στο σημείο να στεναχωριέσαι για την εμφάνισή σου, τότε έχεις πρόβλημα.
Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι υπέρβαροι που νιώθουν μια χαρά με τον εαυτό τους και τους θαυμάζω και τους λατρεύω γι αυτό. Η άποψη που μοιράζομαι εδώ μαζί σας είναι υποκειμενική κι αφορά αποκλειστικά εμένα. Σκέφτηκα λοιπόν να ξαναθυμηθώ την εποχή εκείνη που δεν έκανα δίαιτα με την αυστηρή μορφή της, αλλά άλλαξα τις διατροφικές μου συνήθειες. Κι όταν θα έχω καταφέρει και πάλι να χάσω τα κιλά που με ταλαιπωρούν, ξέρω πως θα είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου!
Στόχος αυτού του μπλογκ είναι να μοιραστώ μαζί σας τη γνώση που έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου στην απώλεια βάρους και να βοηθήσω ψυχολογικά όποιον το χρειάζεται. Θα μιλήσουμε εδώ για τον στόχο, για την αυτοπεποίθηση, για πολλά πράγματα και συναισθηματικές καταστάσεις που συνδέονται με τη διατροφή.
Για όποιον θέλει να μ'ακολουθήσει, έχω να πω πως, επειδή εγώ βαριέμαι εύκολα γενικότερα, ακόμα και το ίδιο φαγητό, η δίαιτα για μένα είναι δημιουργία. Επινοώ ή βρίσκω πρωτότυπες συνταγές, πολύ θρεπτικές αλλά όχι παχυντικές κι έτσι απολαμβάνω τα γεύματά μου αδυνατίζοντας. Δεν κάθομαι να μετράω θερμίδες ή να νιώθω ενοχικά για οτιδήποτε βάζω στο στόμα μου, απλά ξέρω πως μειώνοντας τις ποσότητες, αμέσως αναγκάζω τον μεταβολισμό μου σε καύσεις. Αν κόψω εντελώς το φαγητό, τότε θα τον αναγκάσω να ρίξει τους ρυθμούς του προσπαθώντας να εξοικονομήσει ενέργεια, θα μπει σε starvation mode και τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα. Βλέπετε, είμαι αρκετά διαβασμένη στα περί απώλειας βάρους!
Ξεκινώ λοιπόν, βάζοντας στο καθημερινό πρόγραμμά μου μισή ώρα περπάτημα (ευτυχώς έχω και ηλεκτρικό διάδρομο), βγάζοντας από το διαιτολόγιό μου τα σούπερ παχυντικά φαγητά κι αντικαθιστώντας τα με άλλα εξίσου νόστιμα και διαιτητικά. Για παράδειγμα, αντί για τηγανιτές πατάτες, ψήνω μια πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνεται υπέροχη με αλατοπίπερο!
Σε αυτό το μπλογκ θα δημοσιεύω κάποιες διαιτητικές συνταγές, πολύ νόστιμες, που θα σας κάνουν να ξεχνάτε ότι κάνετε δίαιτα απολαμβάνοντάς τες! Θυμηθείτε όμως ότι όλες οι συνταγές, ειδικά των μαγειρευτών συνταγών, μπορούν να γίνουν πιο ελαφριές, αν μειώσουμε τα λιπαρά τους, δηλαδή το λάδι. Από μια ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους δεν λείπουν ποτέ τα λαδερά φαγητά, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε (αρακάς, μελιτζάνες, φασολάκια), μόνο η ποσότητα του λαδιού είναι πολύ μικρότερη.
Ελπίζω να βοηθήσει αυτή μου η προσπάθεια αρκετούς από εσάς να χάσετε χωρίς κόπο τα περιττά σας κιλά κι αν μη τι άλλο να μου κάνετε παρέα σ'αυτό το απολαυστικό διατροφικό ταξίδι!
Φυσικά οι συμβουλές σας και οι ιδέες σας είναι καλοδεχούμενες, εξάλλου δεν είμαστε ειδικοί, απλά από την προσωπική μας εμπειρία καλό είναι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Καλό μας ξεκίνημα λοιπόν!

71 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλορίζικο!!
Οντως πολύ χρήσιμο το blog που έφτιαξες Μαράκι μου!!
Θα σταθώ σε αυτό που είπες: Ολα μέσα στο μυαλό μας είναι
και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Πιστεύω ότι έχεις να μοιραστείς πολλά μαζί μας.
Καλό ξεκίνημα, περιμένουμε την συνέχεια!!
Φιλιά!!

pavlina είπε...

Καλή ξεκίνημα Μαρία μου, πάρα πολύ καλή ιδέα το καινούριο σου blog!!!
Πράγματι πολλοί απο εμας έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε με άτομα που είναι ή έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εμάς!!!
Και συμφωνώ ότι όλα είναι στο μυαλό μας και ανάλογα με την ψυχολογία μας επηρεάζεται και η διατροφή μας.
Καλό αρχή λοιπόν...
φιλιά πολλά...

Sophia Kollia είπε...

Μαρία, υπάρχει άνθρωπος που δεν ήταν η δεν είναι η δεν θα είναι σε αυτή την θέση?
Έχασα μόνη μου απο 25 περίπου κιλά, και στις δυο εγκυμοσύνες, και τώρα θέλω να χάσω 3-4. Τα κλασικά βάρη του χειμώνα! Έχω άπλα για περπάτημα, αλλά ,,ΒΑΡΙΕΜΑΙ! Προτιμώ να γράφω και να διαβάζω...ΑΤΙΜΟ ΜΠΛΟΓΚ! ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΧΗ ΜΟΥ!!

Καλά έκανες και το έστησες το μπλόγκ. Να παίρνουμε κουράγιο, για να κάνουμε μια προσπάθεια!
φιλιά αγωνιστικά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, σ'ευχαριστώ πολύ, σε σένα αφείλω τη δημιουργία του! Όλα ξεκίνησαν με τις διαιτητικές συνταγές που ήθελα να δημοσιεύσεις και μετά είπα, και δεβ τις δημοσιεύω εγώ σ'ένα εξειδικευμένο μπλογκ; Κι έτσι μου ήρθε η ιδέα! Στο χρωστάω λοιπόν και σ'ευχαριστώ! Ό,τι διαιτητική συνταγή έχεις, ευπρόσδεκτη! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Παυλίνα μου, σ'ευχαριστώ! Όπως είπα, διαιτολόγος δεν είμαι, αλλά με την ιδιότητά μου ως ψυχολόγος μπορώ πράγματι να βοηθήσω σε τέτοιες καταστάσεις. Να μη νιώθουμε μόνοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό! Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου, μπορείς να τα χάσεις αυτά τα κιλά, κάνοντας μπλόγκινγκ και τίποτε άλλο! Αρκεί να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις και δε χρειάζεται φυσική άσκηση για τόσο λίγα κιλά. Θα πάρεις πολλές ιδέες από τις συνταγές μου εδώ, θα δεις. Μείνε στην παρέα μας! Φιλιά και σ'ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο .
Ενδιαφέρον .

panagiota είπε...

Μαράκι, όμορφο θέμα διάλεξες για το καινούριο μπλογκ.
Παρ'ολο που το σκαρί μου κλείνει στο να φαίνονται κάποια κόκαλα,μετά την κλιμακτήριο απόκτησα κάτι ασουλούπωτο στο σώμα μου.
Ούτε δίαιτα έκανα, ούτε θερμίδες μέτρησα.Εκοψα το βραδινό φαγητό!
Πιστεύω πως ο κάθε οργανισμός από μόνος του ξέρει τι χρειάζεται για να χάσει τα περιττά κιλά.
Κι όταν η ψυχή μου περνούσε στεναχώριες και ήθελε σεροτονίνη για να ανεβεί, εβραζα αυγά μελάτα και τα έτρωγα με μπόλικο αλατοπίπερο αντί για σοκολάτα και παγωτό που ήθελε το άθλιο μυαλό μου εκείνη την στιγμή(για να του την σπάσω).
Καλό ξεκίνημα "μάτια μου"
φιλιά πολλά!!!!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλορίζικο, ενδιαφέρον , θα το διαβάζω, γιατί περιττά κιλάκια τα έχω φορτωθεί μετά τις εγκυμοσύνες και τα κουβαλάω , αλλά μ έχουν κουράσει !!!
Καλό Σαββατοκύριακο

Maria Tzirita είπε...

Σιλια, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!

Maria Tzirita είπε...

Παναγιώτα μου, αυτό με τα αυγά πολύ καλή ιδέα! Κανένα γεύμα δεν πρέπει να παραλείπουμε εντελώς όμως, έστω δυό φρούτα, ένα γιαούρτι, μια σαλάτα, κάτι πρέπει να τρώμε και το βράδυ. Πώς θα δώσουμε ώθηση στον οργανισμό να κάνει καύσεις όσο κοιμόμαστε; Σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, φιλιά πολλά!

πουαντερι είπε...

Καλοριζικο και καλες μάσες....χα!χα! μπερδευτηκα καλε!
Πανω στην ωρα ηρθες, αμα δεις εμενα ποσο θα τρομαξεις......

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ax Βρε φιλενάδα τι μου κάνεις τώρα!!!

Ξέρεις το πρόβλημα μου με τα κιλά, αλλά ρε συ Μαράκι μου... δίαιτα ΔΕΝ μπορώ να κάνω!!! πάει και τελείωσε!!!

Λες να με..."παρασύρεις"

Σε φιλώ με αγάπη.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Α:.... Καλορίζικο φιλενάδα μου. Είναι καταπληκτική ιδέα, και ..."βοηθητική".

Όσο για το πως ήσουν... Άσε .. Είδα φωτογραφίες και ήσουν και τότε μια κούκλα!!!

faraona είπε...

Καλορίζικο Μαράκι!Πολύ καλό το θέμα που θα διαπραγματεύεται και πολυ ωφέλιμο!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

Μαρία μου έθιξες ένα μεγάλο θέμα. Και εγώ πρέπει να χάσω τα περιττά κιλά που δυστηχώς είναι πολλά. Το έχω πάρει απόφαση και έχω ξεκινήσει να περιορίζω πολύ το φαγητό μου. Καλή μας επιτυχία

Smaragdenia είπε...

καλορίζικο το καινούργιο σου μπλογκ μαράκι.
φιλάκια πολλά
σμαραγδένια

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Καλορίζικο....

Eleni Tsamadou είπε...

Μπράβο Μαρία, πολύ σωστά όλα όσα λες, θα σε παρακολουθώ ανελλειπώς και θα ..συνεισφέρω σε ιδέες ως ομοιοπαθής φευ..

Maria Tzirita είπε...

Πουαντερί μου, δεν τρομάζω με τίποτα! Μείνε εδώ μαζί μας, να νιώθουμε ότι είμαστε παρέα στην προσπάθεια, είναι το πιο σημαντικό! Φιλάκια κι ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Ξυπολυτούλα μου, μόνο εσύ θα με παρασύρεις με τη σουβλακοφαγία νομίζεις; Θα σε παρασύρω κι εγώ με καλύτερα και πιο υγιεινά εδέσματα! Και κουκλάρες θα γίνουμε τώρα, δεν είμασταν, μη μας τρελάνεις! Κοίτα να δίνεις το παρόν στο μπλογκ εδώ, θα παίρνω απουσίες κακομοίρα μου! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Φαραωνάκι μου σ'ευχαριστώ, ελπίζω να βοηθηθεί πολύς κόσμος και να με βοηθήσουν κι εμένα! Σε φιλώ, καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

Maria Tzirita είπε...

Κλωστούλα μου, χαίρομαι που έχουμε κοινό στόχο! Μαζί θα τα καταφέρουμε, να είσαι σίγουρη! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ευχαριστώ Σμαραγδένια μου, ελπίζω να σε βλέπω κι εδώ το ίδιο συχνά! Φιλάκια, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι, φιλενάδα μου, σ'ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου, σ'ευχαριστώ, όλες οι ιδέες και οι συμβουλές ευπρόσδεκτες! Σε γλυκοφιλώ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία καλορίζικο το Μπλόγκ.Βλέπω τη γυναίκα μου να γίνεται φανατική αναγνώστρια μόλις της το δείξω!Πολύ καλή ιδέα και πανέξυπνη η προτροπή σου για τα σχόλια.Καλή συνέχεια με υπομονή και θετική σκέψη.Το χάσιμο βάρους απαιτεί χρόνο και καλή ψυχολογία.

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη, σ'ευχαριστώ! Βεβαίως και να της το πεις, από Δευτέρα ξεκινάμε! Το χάσιμο βάρους, εκτός από αυτά που ανέφερες, απαιτεί και παρέα! Φιλιά πολλά!

roadartist είπε...

Καλημέρα Μαρία.. καλή αρχή και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου...
Πολύ σημαντικό είναι να βάλει ο καθένας στη διατροφή του πολλές σαλάτες, νερό και φρούτα.. Αν μπορεί να βρει και ένα τρόπο να ασκείτε τότε όλα γίνονται πιο εύκολα.. Καλοκαίρι έρχεται, το κολύμπι είναι από τις καλύτερες ασκήσεις και με πολύ θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις :)

Λουλούδι είπε...

Καλη επιτυχια στο καινουργιο σου blog,το βρισκω ενδιαφρον και θα το παρακολουθω!Καλο Σ/Κ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Έτσι που τα γράφεις βρε κορίτσι μου θα νομίζουν οτι είσαι χοντρή..πες οτι είσαι κούκλα! Εγώ τι να πω που έχασα 50 κιλά..δόξα το Θεό τώρα είμαι 72 , είμαι μια χαρά και δεν θέλω να χάσω άλλα έστω κιαν πρέπει γιατί δεν είμαι και μικρούλα.

Lilith είπε...

Πολύ καλή κίνηση, Μαρία μου :) .
Αυτά τα πράγματα θέλουν παρέα.
Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο.
Θα περνάω να σε βλέπω ;).

claire είπε...

Kαλή αρχή λοιπόν και απο μένα , που πρόσφατα έχασα αρκετά 13-14 κιλά , αλλά με το που αφέθηκα αμέσως ξαναπήρα 3! Οπότε θα κάνουμε παρεούλα την προσπάθεια . Είμαι σε καλούτσικη φυσική κατάσταση και ξαναρχίζω φανατικά κολυμβητήριο και ποδήλατο. Με το καλό λοιπόν και με τα νέα μας κορμιά!!!!

Maria Tzirita είπε...

Ροντούλα μου, καλώς όρισες και σ'αυτό το μπλογκόσπιτό μου! Έχεις απόλυτο δίκιο, θα τα γράψω αυτά που ανέφερες στις χρήσιμες συμβουλές, ισχύουν για όλους! Και το κολύμπι άριστο βέβαια, αλλά όχι προσιτό για όλους δυστυχώς. Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λουλούδι μου, σε καλωσορίζω και σ'ευχαριστώ! Θα σε έχω στη λίστα με τους καινούργιους μου φίλους! Φιλιά!

Manos είπε...

:) άκου "Πες το, μην ντρέπεσαι!"


anyway το να χάσουμε κιλά είναι πάνω από όλα υγεία επομένως....μην νομίζεις προσπαθώ!!! :p

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, σ'ευχαριστώ για το κοπλιμάν, αλλά τα κιλάκια μου τα έχω! Εσύ είσαι αξιοθαύμαστη στην προσπάθειά σου και θαύμασα και την εγκράτειά σου όταν σ'επισκέφτηκα! Αν εγώ μαγείρευα τόσο καλά όσο εσύ κι είχα κι έναν Δημήτρη σαν τον δικό σου, δε θα χώραγα απ'την πόρτα! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλιθ μου, σ'ευχαριστώ και θα χαρώ πολύ να σε βλέπω, να κάνουμε παρεϊτσα και στη δίαιτα - ανεξάρτητα από το αν εσύ την χρειάζεσαι ή όχι! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Claire, τέτοια ν'ακούω να παίρνω τα πάνω μου! Μπράβο σου και πάλι μπράβο, μπορείς να μου στείλεις με μέιλ τη δίαιτα σου, το πώς τα κατάφερες, να το δημοσιεύσω; Θα το βρεις στο προφίλ μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Φτερωτέ μου, δε νομίζω, το ξέρω πως προσπαθείς! Να μας πεις και τα μυστικά σου, να τα μοιραστούμε εδώ με τους φίλους. Μπάι δε γουέι, εσύ δεν είσαι θεσ/νίκη;

Manos είπε...

Βρε Θεσ/νίκη είμαι αλλά αυτά που κάνω με κρατάν πάνω σε 4 pc με internet οπότε :)

Ένα σίγουρο πάντως για όσους μπορούν να το κρατήσουν και να το τηρήσουν είναι τα μικρά γεύματα 5 τον αριθμό ανά ημέρα.
Όσο το κατάφερνα αυτό είχα πολύ λιγότερο λίπος πάνω μου.

Βασικό φυσικά δεν τρώμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάμε για ύπνο.

και από αυτά που απαγορεύουμε στον εαυτό μας ως καθημερινή διατροφή είναι τα πανέμορφα σουβλάκια Θεσ/νίκης (Πίτα γύρο το λέμε σας το γράφω σουβλάκια για να το καταλαβαίνετε χαχα)
....
δεν το συνεχίζω γιατί εδώ που είμαι θα πλακωθώ και μετά θα κατέβω καμιά 2-3 κιλά περισσότερο σε 2 μέρες ... ναι μπορώ να το καταφέρω και αυτό :p

Maria Tzirita είπε...

Ευχαριστώ αγόρι μου, θα συμπεριλάβω τις οδηγίες σου στα χρήσιμα tips! Πιστεύω πάντως πως παρεούλα θα τα καταφέρουμε. Εξάλλου το λέμε καιρό, ευκαιρία να το εφαρμόσουμε επιτέλους και μετά... ποιός μας πιάνει!

tzeni.kaf@hotmail.com είπε...

Καλορίζικο το νέο σας blog.Σας παρακολουθώ, σας διαβάζω και τώρα μπορώ να πω ότι φτιάξατε αυτό το blog την πιο κατάλληλη στιγμή για μένα. Θα ξαναξεκινήσω την προσπάθεια μου και επιτρέψτε μου όταν νιώθω ότι δεν μπορώ άλλο να σας "μιλάω" για να το ξεπεράσω. Σας ευχαριστώ
Τζένη Καφαράκη (Βόλος)

maria είπε...

tha sinexiso k ego ti diaita pou arxisa prin ti sarakosti.. prepei na xaso alla 6 kgs ta opoia tha eprepe vevaia na eixa xasei alla poioos kanei diaites me ta arnia kai ta katsikia!!
k ego mazi sou maraki mou..

Maria Tzirita είπε...

Τζένη μου καλωσόρισες, είναι χαρά μου να σ'έχω στην παρέα μου! Κι εννοείται ότι θα μου γράφεις ό,τι θες, γι αυτό είμαστε εδώ, για να το συζητάμε το θέμα! Φιλιά πολλά, καλή μας επιτυχία!

Maria Tzirita είπε...

Μαρία μου γλυκιά, γι αυτό κι εγώ περίμενα να περάσει το Πάσχα, τώρα είναι η ιδανική εποχή, ενόψη καλοκαιριού! Αύριο θα δημοσιεύσω το πρόγραμμα της εβδομάδας, stay tuned! Φιλιά πολλά!

kiki είπε...

Λοιπόν, όλο αυτό, θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ!
Ναι, υπάρχει ρατσισμός μεταξύ αδύνατων και ευτραφών.
Ναι, η κομψή σιλουέτα, ανοίγει πόρτες.
Ναι, τρώμε ανάλογα με το όπως νιώθουμε. Μη μου πεις ότι σε μια φάση επιτυχίας της ζωή σου έχεις ανάγκη από γλυκό και φαγητό; Αντιθέτως, όπως είπες κι εσύ, έτσι και στενοχωρηθούμε, κατευθείαν στο γλυκό πάμε. Μια φίλη μου λέει μια πολύ σοφή κουβέντα: τρώμε τα συναισθήματά μας...
Είναι σε μας τις γυναίκες και αυτές οι άτιμες οι ορμόνες. Μία πάνω, μία κάτω...
Αχ...τι θέμα άνοιξες βρε Μαρία...
Εδώ κι εγώ...μαζί σου...

Maria Tzirita είπε...

Καλώς ήρθες Κική, γινόμαστε πολλές και χαίρομαι ιδιαίτερα! Ελπίζω να μη σας φύγει ο ενθουσιασμός στην πορεία! Είμαι εδώ για να μοιραζόμαστε τα πάντα! Φιλί γλυκό!

Artanis είπε...

Γεια σου κι απο 'δω...Καλημέρα...

marian είπε...

Αχ Μαράκι μου καλορίζικο!!!
Καλά δεν το συζητώ μέσα στο μυαλό μου είσαι!!!
Εχω κουραστεί απ΄αυτήν την ιστορία,δίαιτα,ξανά δίαιτα και πάλι απ΄την αρχή!!!
Και μην συζητάς για το πως ήμασταν!!!!
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!!!
Εγώ δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα κιλά έχω όμως αρκετά χρόνια που έχω πάρει αρκετά κιλά και παρά τις προσπάθειες δυστυχώς τα χάνω αλλα τα ξαναπαίρνω όλα!!!!
Τελευταία μου προσπάθεια πέρσι τέτοιο καιρό!Έχασα 11κιλά και δυστυχώς τα πήρα όλα!!!!!
Και από φαγητό μην φανταστείς,τίποτε το ίδιαίτερο!!!
Αυτό που δεν μπορώ να αντισταθώ είναι τα ... ρημάδια τα γλυκά!!!
Το blogaki σου λοιπόν αυτό ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή Μαράκι μου!!!, αφού πήρα την απόφαση από την Δευτέρα με την αρχή της δουλειάς να αρχίσω και γω ένα πρόγραμμα πιο πολύ υγιεινής διατροφής και όχι δίαιτας!!!!
Αντε λοιπόν καλή αρχή και ο Θεός βοηθός!!!!
φιλάκια πολλά!!!!
Καλο βραδάκι και ... καλή δύναμη!!!!!

Side21 είπε...

Καλή ιδέα Μαρία
ειδικά τώρα μετά τις
γιορτές που φορτωθήκαμε αρκετά.
Θα περνάω να ενημερώνομαι ...
Την καλημέρα μου ...

αντωνης είπε...

Μπραβο για την προσπαθεια, σε πολλά απο οσα εγραψες διαβασα τις σκεψεις μου.

Υπερβαρος απο τοτε σχεδον που θυμαμαι τον εαυτο μου, ομως δεν μπορω να κανω διαιτα με τιποτα.
Διοτι ειμαι πολυ λιχουδης. Και αστατος στον τροπο φαγητου.

Καλη αρχη στο νεο blog.

Καλημερες!
:)

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Αρτάνις μου, καλώς με βρήκες κι εδώ!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν, χαίρομαι πολύ που θα είμαστε παρεούλα στην προσπάθειά μας! Μην ανησυχείς καθόλου, το μπλογκ αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει κι αφού τα έχουμε χάσει τα κιλά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτή τη φορά δε θα τα ξαναπάρουμε, ούτε εγώ, ούτε εσύ! Πέρνα πάλι αργότερα να δεις το πρόγραμμα κι από αύριο ξεκινάμε δυνατά! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Side21, καλώς μας ήρθες, φυσικά και να περνάς, μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή δεν είναι μόον γυναικεία υπόθεση! Φιλιά και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Αντώνη μου, σε καταλαβαίνω. Μείνε μαζί μου όμως, όλο και κάποια ιδέα θα πάρεις και πού ξέρεις; Μπορεί να παρασυρθείς και μόνο καλό θα σου κάνει! Φιλιά πολλά σε όλη την οικογένεια!

Manos είπε...

Το μυστικό της δίαιτας είναι να μην κάνεις δίαιτα!
Το θέμα σαφώς και είναι ψυχολογικό και μας επηρεάζει όλους, εγώ προσωπικά όσες φορές έχω πει θα κάνω δίαιτα...τρώω περισσότερο.

Άρα δεν κάνω δίαιτα, προσπαθώ να βελτιώσω την διατροφή μου.

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρες! Πρωινό σε βρίσκω σήμερα στη συμπρωτεύουσα! Προσωπικά η λέξη δίαιτα δε με φοβίζει. Τη χρησιμοποιώ γιατί είναι το μέσον να πετύχω το στόχο μου, ο οποίος είναι η απώλεια βάρους. Σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα κάνω αφού έχω αδυνατίσει, για να διατηρηθώ. Τώρα όμως θα κάνω ΔΙΑΙΤΑ φίλε μου!

venceremos είπε...

Καλημέρα και καλορίζικο!!!
καλες συνταγές και σούπερ αναρτήσεις!!!!
εξαιρετική ιδέα!!!
φιλιά Κυριακάτικα

Αννα είπε...

Καλοριζικο , καλοριζικο!!!Πολυ μου αρεσει η ιδεα!!!

Maria Tzirita είπε...

Venceremos μου σ'ευχαριατώ, καλώς να μου έρχεσαι κι εδώ!

Maria Tzirita είπε...

Αννούλα καλημέρα! Χαίρομαι που σου αρέσει, να μας επισκέπτεσαι! Φιλάκια πολλά!

cook είπε...

καλοριζικο Μαρακι μου το μπλογκ!
ειμαι απολυτα μαζι σου!...δεν υπηρξα ποτε παχια,(μαλλον...μπαλκονατη θα ελεγα!),μα τωρα εχω φορτωθει 15 κιλα που δε μπορω να πεταξω με τιποτα(γιατι ειμαι λαιμαργη!)...απο την αλλη ο καλος μου δεν εχει προβλημα(και καλυτερα να ειχε...θα ηταν κινητρο!),μα ξερω πως για λογους υγειας πρεπει οπωσδηποτε να αδυνατισω....η καλυτερη φιλη των μαθητικων μου χρονων ηταν παχια και ναι συμφωνω απολυτα για το ρατσισμο απεναντι στους χοντρους ανθρωπους...

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου κι από δω Μαγειρισσούλα μου! Έλα να μας κάνεις παρέα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, μόλις αρχίσεις να χάνεις θα πάρεις μπρος και στο τέλος θα τα καταφέρεις, θα δεις! Μην ξεχνάς ότι εγώ εδώ δεν προσφέρω διαιτολόγιο, προσφέρω παρέα κι ενθάρρυνση! Θα δεις και τις επόμενες αναρτήσεις κι αποφασίσεις. Φιλιά πολλά!

Mariela είπε...

Εξαιρετική η ιδέα σου!!!!!
Θέλω να αδυνατίσω κι εγώ κι έτσι δηλώνω συμμετοχή στην παρέα!!!!
Ελπίζω να τα καταφέρουμε!
Πως να σε καταχωρήσω αλήθεια?
tzirita and diet... ίσως?
πολλά φιλιά

Maria Tzirita είπε...

Μαριελάκι μου, σε βάζω στη λίστα! Ναι, έτσι καταχώρησέ με, μ'αρέσει! Πάμε δυνατά λοιπόν!

Unknown είπε...

Μετά από 4 μήνες στο κρεβάτι(έσπασα και τα δύο μου πόδια),έβαλα κάποια κιλά,δεν ξέρω πόσα,είμαι ακόμα ξάπλα και δε μπορώ να ζηγιστώ ,τώρα άρχισα να περπατώ με βοήθεια και για λίγο.
Μαρία μου σ'ευχαριστώ που ασχολείσαι με αυτό το θέμα συνέχισε και είμαι σίγουρη πως διαβάζοντας σε θα βοηθηθώ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα,
ψάχνοντας έπεσα πανω στο blog και είπα να σας κάνω παρέα.
Ευχαριστώ Ιωάννα

Unknown είπε...

Μαράκι μου αν ήξερες πως σε καταλαβαίνω…όλοι στην προσπάθεια είμαστε…τον τελευταίο καιρό κάνω απλά μία υγιεινή διατροφή και πίνω κάθε μέρα τσάι Lipton Linea: μηδέν θερμίδες και με εγγυημένα αποτελέσματα!!!Εντυπωσιακά για την ακρίβεια!!!Κορίτσια, μη μασάτε!! Keep going!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Όσο ζεις μαθαίνεις. Ας το διαβάσουν καλά όσες και όσοι είναι σχολαστικοί με τον τρόπο διατροφής τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .Εγώ είμαι μια απ αυτές πάντως...

Unknown είπε...

Καλησπέρα κι απο εμένα! Συγχαρητήρια για το μπλογκ είναι πολύ ενδιαφέρον με πολύ καλες συμβουλες και ιδέες! Θα αρχίσω κι εγω την δίαιτα και ελπίζω να τα πάω καλά!Εχω αρκετά κιλά να χάσω...