Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Στο διά ταύτα!


Ας έρθουμε λοιπόν στο διά ταύτα, γιατί καλές οι θεωρίες, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Από αύριο λοιπόν (κλασσικά από Δευτέρα!) θα ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα διατροφής. Όπως είπα και θα ξαναπώ, δε δίνω συμβουλές σε κανέναν, απλά μοιράζομαι μαζί σας το πρόγραμμά μου κι όποιος θέλει ακολουθεί! Εγώ κάποτε τα κατάφερα έτσι να χάσω πολλά κιλά κι είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω και πάλι! Επίσης να σας πω, πως δεν έχω καμιά απαίτηση να μου αφήνετε σχόλια σε κάθε ανάρτηση, αν το θέμα δε σας ενδιαφέρει ή δε σας αφορά. Όχι ότι δε θα χαίρομαι αν μου αφήνετε, αλλά δεν θα παρεξηγηθώ αν δεν το κάνετε! Όσοι βέβαια γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι μου, θα περιμένω να μου αφήνουν τα σχόλιά τους με τις εντυπώσεις τους, τις απορίες τους και τα επιτεύγματά τους! Εξάλλου, ο ρόλος του μπλογκ είναι αυτός της ψυχολογικής υποστήριξης, της ομάδας με κοινό στόχο και θα περιμένω τις προτάσεις και τα σχόλιά σας για να συζητάμε επ'αυτών. Δε θα γράψω την κλασσική δίαιτα ανά ημέρα της βδομάδας, θα σας γράψω σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που ακολουθώ, με όλες τις εναλλακτικές. Στη διατροφή χρειάζεται φαντασία και να μην καταπιέζεσαι από ένα αυστηρό πρόγραμμα βεβαίως!

Για το πρωί
Δυστυχώς ανήκω κι εγώ σε αυτούς που δεν τρώνε πρωινό. Αυτό βέβαια ισχύει, επειδή συνήθως το προηγούμενο βράδυ έχω φάει του σκασμού! Όταν όμως αρχίζω το πρόγραμμά μου, μετά από μια δυό μέρες μια χαρά το τρώω το πρωινό!
Δημητριακά με γάλα 2% ένα μπωλ (οτιδήποτε δημητριακά, εκτός από αυτά με την έξτρα ζάχαρη)
1 φρυγανιά με τυρί χαμηλών λιπαρών (1 φέτα του τοστ)
1 αυγό βραστό
Ναι, όλα αυτά! Συνήθως δεν τα τρώω όλα, αλλά προσπαθώ!

Δεκατιανό
Έτσι συνηθίζεται να το λέμε, αλλά αναλόγως τι ώρα ξυπνάς και τρως τα παραπάνω, μεταθέτεις και το ενδιάμεσο γεύμα. Καλό είναι να απέχει 2-3 ώρες από το πρωινό και 2-3 ώρες από το μεσημεριανό.
1 τοστ χωρίς βούτυρο με τυρί χαμηλών λιπαρών και ζαμπόν γαλοπούλας
ή
3 φρυγανιές με 2 φέτες του τοστ τυρί
ή 2 φρούτα (αν πρόκειται για μπανάνα περιορίζομαι στη μία!)
Αν δεν έχω φάει το αυγό το πρωί το τρώω τώρα ή το κρατάω για "καβάτζα" σε κάποια στιγμή της μέρας που θα πεινάσω

Μεσημεριανό
Εκ πείρας έμαθα πως πολλές φορές τα γεύματα αντιστρέφονται, ειδικά όταν έχω κάπου να πάω το βράδυ όπου θα φάω έξω, αλλάζω το μεσημεριανό με το βραδυνό. Καλό είναι βέβαια να τρώμε το "βαρύ" γεύμα το μεσημέρι και το "ελαφρύ" το βράδυ. Αλλά κι ανάποδα αν συμβεί κάποιες μέρες, δε χάλασε κι ο κόσμος. Το ισοζύγιο των θερμίδων της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων παραμένει το ίδιο!
Μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια, φυσιολογικού μεγέθους, με ρύζι βρασμένο χωρίς βούτυρο (1 φλυτζάνι) και σαλάτα σε απεριόριστη ποσότητα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αντί για ρύζι μπορούμε να φάμε μια πατάτα ψητή ή βραστή.
ή
Σαλάτα καλοκαιρινή (τη συνταγή θα σας τη δώσω στην επόμενη ανάρτηση)
ή
Ζυμαρικά με τόννο (επίσης θα σας τη δώσω τη συνταγή)
ή
2 μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, με ρύζι ή πατάτα και σαλάτα (όπως παραπάνω)
ή
Σαλάτα με τάκο κρητικό (επίσης θα σας τη δώσω τη συνταγή)
ή
Μοσχάρι βραστό (1 κομμάτι ίσα με τη γροθιά μας) σούπα με 1 πατάτα, 1 καρότο, σέλινο ή ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι ανά μερίδα (ένα βαθύ πιάτο)
ή
Ψάρι ψητό (ένα φιλέτο) με 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα λάιτ, 1 πατάτα βραστή και σαλάτα απεριόριστη (χόρτα κατά προτίμηση ή κολοκυθάκια) με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Μπορείται να το κάνετε και ψαρόσουπα αν την τρώτε.

Βραδυνό
Γιαούρτι 2% με δημητριακά κι ένα φρούτο
ή
1 τοστ όπως αυτό του δεκατιανού κι ένα φρούτο
ή
μια σαλάτα από αυτές που ανέφερα παραπάνω ή οποιαδήποτε άλλη θέλετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι ή 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα λάιτ

Τα γεύματα που έγραψα είναι για την πρώτη βδομάδα και εφαρμόζονται με όποια σειρά θέλουμε και μας βολεύει. Κάθε απόγευμα συνήθως τρώω ένα φρούτο (αν πεινάω, γιατί δεν είμαι και φανατική των φρούτων) και μια φορά τη βδομάδα χτυπάω κι ένα παγωτό (προτιμώ τα λάιτ, αλλά κι από τα κανονικά μπορεί να φάω. Μόνο 1 φορά τη βδομάδα όμως!) Πίνω κόκα κόλα λάιτ, τον καφέ μου με κανονική ζάχαρη αλλά μέτριο και από οινοπνευματώδη, σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας δικαιούμαι: 4 ποτήρια κρασί ή μία μπύρα ή 2 άλλα ποτά. Προσέξτε τα διαζευτικά! Ευτυχώς σχεδόν ποτέ δεν τα πίνω όλα αυτά, δεν είμαι ιδιαίτερα του αλκοόλ, αλλά άμα βγω ή με καλέσουν κάπου δε θα είμαι και ξενέρωτη! Αυτή είναι η πρώτη μας βδομάδα λοιπόν και πιστέψτε με, είναι αρκετό το φαγητό κι ακόμα κι εγώ που το έχω κάνει με θεαματικά αποτελέσματα αυτό το πρόγραμμα, δε μπορώ να πιστέψω πως αδυνάτισα με όλα αυτά! Την παραπάνω Δευτέρα θα σας πω πόσα έχασα την πρώτη μου βδομάδα! Ενδιάμεσα στη βδομάδα θα σας γράψω γενικές συμβουλές που μας έδωσαν αρκετοί φίλοι εδώ από την προσωπική τους εμπειρία και βέβαια θα μιλήσουμε και για την ψυχολογία μας, που είναι και το σπουδαιότερο. Γιατί όλα αυτά τα κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα, αν είναι να μας καταπιέζει και να μας στεναχωρεί, καλύτερα να μείνουμε στα κιλά μας και χαρούμενοι! Καλή μας επιτυχία!
Υ.Γ. Παρακαλώ όσοι κάνετε το πρόγραμμα μαζί μου, να μου το δηλώσετε στα σχόλιά σας, ώστε να συμπληρώσω τη λίστα εδώ δεξιά "Αδυνατίζουν μαζί μου"!

47 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Μαρία καλημέρα."Στα κιλά μας και χαρούμενοι"!Γίνεται;Δεν γίνεται.Αντε καλή αρχή!Εμπρός στον αγώνα εμείς της γης οι χορτασμένοι!Καλή Κυριακή,πολλά φιλιά κι από αύριο μαρς.

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Σταυρούλα μου! Ελπίζω να έχεις τα χρειαζούμενα, τουλάχιστον για το πρωί, μέχρι να πας για ψώνια! Αν δεν έχεις στο σπίτι τυρί με χαμηλά λιπαρά, μπορείς να φας από το άλλο, αλλά λιγότερο. Δες καλά τα φαγητά και φρόντισε να ανεφοδιαστείς για όλη τη βδομάδα. Το τοστ μπορείς να το τρως και με μαύρο ψωμί, αλλά και το άσπρο μια χαρά είναι. Θερμιδικά δε διαφέρουν, αλλά σίγουρα οι φυτικές ίνες του μαύρου ψωμιού κάνουν πιο καλό στον οργανισμό μας
Αν δεν έχεις δημητριακά για αύριο το πρωί, φάε μόνο φρυγανιές με τυρί και το αυγό. Ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαι! Θα έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Μαρία κ καλή επιτυχία!Μέχρι στιγμής ακούγεται πολύ ανώδυνο το όλο πρόγραμμα!Βέβαια εσύ είσαι κ δύο μέτρα γυναίκα, μήπως κάποια πιο μικροκαμωμένη θα πρέπει να κόψει κάτι??!Επίσης πολύ νόστιμο είναι το τυρί κότατζ,εγώ το τσακίζω!Περιμένω και τη συνταγή για ζυμαρικά με τόνο που τρελαίνομαι!Αντε τώρα πιάνει κ ζέστη και τα κιλά θα φεύγουν νεράκι!!Φιλιά θα σε διαβάζω!
Αναστασία.

marian είπε...

Μαράκι μου καλημέρα σου!!!
το πρόγραμμα μοιάζει πάρα πολύ με το δικό μου που είχα κάνει πέρσι!!!
Εχω δημητριακά για πρωινό και φρούτα για το δεκατιανό!!
ξεκινάμε λοιπόν και βλέπουμε!!!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!!
καλή δύναμη Μαρία μου!!!!

Ένδειξη ζωής είπε...

Αυτό ακριβώς έψαχνα. Μια παρεούλα στην προσπάθειά μου!
Θα τα λέμε και θα χαιρόμαστε με την πρόοδό μας!
Χάρηκα που σε βρήκα!

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Μαράκι μου με γεια το νέο σου μπλογκ, πολύ χρήσιμα όλα αυτά που γράφεις! Θα το προσθέσω αμέσως στους συνδέσμους μου.

Δεν έχω πρόβλημα βάρους, το χειμώνα παίρνω 3-4 κιλά αλλά με ψητά, σαλάτες και φρούτα τα ξεφορτώνομαι. Και γενικά προσέχω τι τρώω. Τα γλυκά είναι για μένα μεγάλος πειρασμός, αλλά το παλεύω.

Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστούμε!

Maria Tzirita είπε...

Αναστασία μου, καλώς ήρθες! Το ύψος δεν παίζει ρόλο, το πόσα παραπανίσια κιλά έχεις παίζει όμως! Αν είσαι μικροκαμωμένη και θες να χάσεις 2-3 κιλά, σίγουρα αυτό το πρόγραμμα δε σου κάνει, θες κάτι πιο "αυστηρό". Μειώνουμε λίγο τις ποσότητες και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ή αυξάνουμε την άσκηση! Τις συνταγές θα τις δημοσιεύσω την Τρίτη, ξεκίνα με τα εύκολα από αύριο. Όσο γι αυτό που είπες για τη ζέστη, δε θα συμφωνήσω, το καλοκαίρι χάνουμε υγρά, όμως το λίπος καίγεται με το κρύο - εκεί επιταχύνει ο μεταβολισμός. Όταν κρυώνεις καις θερμίδες! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν, έχουμε πολλά κοινά τελικά! Όσο προχωράνε οι βδομάδες, το φαγητό λιγοστεύει - δυστυχώς! Αλλά κλείνει και το στομάχι οπότε δε μας κακοφαίνεται. Χαίρομαι που θα σ'έχω παρεούλα μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ένδειξη ζωής (αλήθεια πώς είναι τ'όνομά σου;) κι εγώ χαίρομαι που με βρήκες! Είμαστε και καρκινάκια κι οι δυό απ'ότι είδα! Πάμε παρεούλα λοιπόν και καλή μας επιτυχία!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, είσαι από τις τυχερές και μπράβο σου! Έχεις καταφέρει να ελέγχεις το βάρος σου και να το διατηρείς σταθερό. Μπορεί να μην έχεις ανάγκη από δίαιτα, αλλά να περνάς από δω να μας βλέπεις πώς τα πηγαίνουμε! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Μωρε το λίπος δεν καίγεται με τη ζέστη αλλά ευελπιστώ οτι κόβεται η όρεξη!!!6 κιλά με βασανίζουν και μέχρι τα γενέθλιά μου (Ιούλιο) πρέπει να έχουν εξαφανιστεί!Φιλιά πολλά!
Αναστασία.

Maria Tzirita είπε...

Αναστασία με δουλεύεις παιδί μου; 6 κιλά μέχρι τον Ιούλιο, δηλαδή σε 3 μήνες, δηλαδή σε 12 βδομάδες, δηλαδή μισό κιλό τη βδομάδα;...!!! Μακάρι να ήταν κι εμένα αυτός ο στόχος μου...
Φιλάκια καλή μου!

Λουλούδι είπε...

Καλη επιτυχια σε ολες μας λοιπον!Πολλα φιλια!

Yianna είπε...

Φιλενάδα συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Για μένα λίγο ...δύσκολο ακούγεται, όχι ότι δεν έχω κιλάκια να χάσω.... μου λείπει νομίζω η θέληση. Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω λίγο το φαγητό μου αλλά θα δυσκολευτώ πολύ με το γλυκό και ιδιαίτερα την μεγάλη μου αδυναμία την σοκολάτα

Maria Tzirita είπε...

Λουλούδι μου, σε βάζω στη "λίστα"! Ό,τι απορίες ή διευκρινήσεις θες μη διατάσεις να ρωτήσεις. Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, μη μου λες τέτοια, μη μου λες τέτοια! Ξεκίνα μαζί μου το πρόγραμμα όπως το βλέπεις, είναι πολύ εύκολο και χορταστικό και κάθε απόγευμα να τρως αντί για τα φρούτα ένα μικρό γλυκό ή ένα κομμάτι σοκολάτα! Αλήθεια σου λέω, μια χαρά δουλεύει κι έτσι και δε θα στερηθείς τίποτα! Πες ναι, πες ναι και υποσχέσου μου ότι όταν σε ξαναδώ θα είσαι πιο λεπτή κι εσύ (σαν εμένα δηλαδή που θα έχω λεπτύνει!) Φιλιά φιλενάδα μου!

maria είπε...

καλησπέρα Μαρία μου! το πρόγραμμά σου είναι πολύ καλό θα έλεγα! δυστυχώς το δικό μου είναι πιο "λιτό" (θα ξαναρχίσω αυτά που είχα αρχίσει με τη διαιτολόγο με τη διαφορά πως δε θα πηγαίνω σε αυτήν μέχρι να μου τελειώσουν τα εβδομαδιαία μενού που μου έδινε) με 2κουταλιές σούπας λάδι τη μέρα(όλη μέρα σε οτιδήποτε)!! είχα χάσει πολύ γρήγορα κιλά κ αν την ακολουθούσα πιστά έχανα 1.400 γραμμάρια τις 2 βδομάδες χωρίς κανένα πρόβλημα!
το νερό είναι πολύ σημαντικό αλλά λόγω δουλειάς δε μπορώ να πίνω συνέχεια κ να τρέχω στο wc επίσης συνέχεια!!
καλή αρχή Μαρία μου! πιστεύω πως η ψυχολογική υποστήριξη είναι ό,τι καλύτερο.. πολλά φιλιά!
(θα σου στείλω και τρόπο πως να φτιάχνεις φαγητά χωρίς τσιγάρισμα και πολύ λάδι αν θέλεις!)

Ανώνυμος είπε...

Στη λίστα, στη λίστα, μαζί σας τώρα που πήρα φόρα και έχω όλα τα απαραίτητα υλικά. Το πρωί θα ετοιμάσω το ταπεράκι μου. Σε ευχαριστώ.
Τζένη

neni είπε...

Nα συνδιάσω κ εγώ το γυμναστήριο μου με την διατροφή;
Τι λες Μαράκι μου;
Καλοκαιράκι που ερχεται!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου και το δικό μας πρόγραμμα τόσο λάδι έχει ή και λιγότερο κάποιες μέρες (αναλόγως τι θα φας για βραδυνό), αλλά εσύ μπορείς να κάνεις το δικό σου κα πάλι παρεούλα θα είμαστε! Φιλάκια, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Τζενάκι, εγώ σ'ευχαριστώ! Καλή αρχή, να περνάς καθημερινά από δω, θα έχω διάφορα θέματα μέσα στη βδομάδα! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Νένη μου, λέω ότι δεν το έχεις ανάγκη να χάσεις βάρος και το γυμναστήριο και μόνο αρκεί για σένα! Αν βέβαια μιλάμε για 2-3 κιλά για να νιώσεις καλύτερα, μια χαρά είναι το πρόγραμμα, ακολούθησέ το να μου κάνεις και παρέα! Φιλάκια!

Maria Kat είπε...

Μαράκι μου τώρα αξιώθηκα να μπω στο νέο σου μπλογκ. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου. Φιλάκια

πουαντερι είπε...

Εμεις αρχιζουμε οικογενειακως γιατι το εχουμε αναγκη ολοι εκτος της κορης μου που εδω που τα λεμε δεν θα της στερησω τιποτα γιατι ολα αυτα ειναι μια πολυ καλα ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ διατροφη.
Το μονο που θελω να ξερω ειναι το εξης: εγω εχω αδυναμια στον καφε που τον πινω σκετο παντα με λιγο γαλα (ο καφες μου συνηθως ειναι 2-3 εσπρεσσο).
μπορω να συνεχισω αυτην την συνηθεια μου;μην μου πεις οχι! δεν ζω χωρις καφε!!!!

stalamatia είπε...

Καλορίζικο το νέο μπλογκ και καλά γραψίματα.

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, δεν πειράζει, δεν είχα βάλει προθεσμία! Καλώς με βρήκες κι εδώ, στο πιο χαλαρό μας! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Πυαντερούλα μου, εννοείται θα τον πίνεις τον καφέ σου, όσους θες! Δεν είμαστε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μια παρέα είμαστε με κοινό στόκο, ένα γκρουπ θέραπι που αδυνατίζει ομαδικώς! Προτότυπο και πετυχημένο! Φιλάκια, σε βάζω στη λίστα, καλή αρχή!

pavlina είπε...

Καλησπέρα Μαρία μου!!!
Να ευχηθώ σε όλους απο αύριο καλό μας ξεκίνημα!!!
Καλό βράδυ...
Φιλάκια πολλά!!!

Maria Tzirita είπε...

Σταλαματιά μου, σ'ευχαριστώ, να μας έρχεσαι να μας καμαρώνεις! Φιλί!

Maria Tzirita είπε...

Κι εσύ μέσα Παυλίνα μου; Πω,πω, δεν την περίμενα τέτοια συμμετοχή! Τέλεια, πρώτη φορά ξεκινάω δίαιτα με τόση χαρά και με τέτοια παρέα! Να'σαι καλά, καλή αρχή, φιλάκια!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Καλέ πως θα τα φας ολα αυτα αυριο;;

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα σε όλους, καλή μας αρχή!
Νίκο, πιθανόν τις πρώτες μέρες, επειδή είμαι ακόμα χορτάτη από το Πάσχα, να μην τα τρώω όλα όσα έχει το ημερήσιο πρόγραμμα, αλλά μόλις κόψει η πείνα μια χαρά τα τρώω!
Κοριτσια, συναγωνίστριες, περιμένω τις εντυπώσεις σας στο τέλος της ημέρας!
Επίσης να συμπληρώσω ότι αντί για τα μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, μπορείτε να φάτε φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή γαλοπούλας. Η ουσία είναι να υπάρχει ποικιλία, δηλαδή να τρώμε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, αλλά κι αν φάμε το κοτόπουλο 2 φορές τη βδομάδα ή 3 αντί για κρέας, μια χαρά είναι, δεν πειράζει καθόλου, απλά εγώ τ'αλλάζω γιατί είπαμε: βαριέμαι εύκολα!

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία σας βρήκα όμως χαίρομαι γιατί από σήμερα ξεκινάω και εγώ για οκτώ κιλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!!!!

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

clementine είπε...

Καλημέρα κι εδώ.....και καλή εβδομάδα!

Ωραία ιδέα! Θα σου προτείνω λοιπόν το νέο βιβλίο του γνωστού διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ που μόλις κυκλοφόρησε από τα Ελληνικά Γράμματα και που δεν είναι ένα ακόμα βιλίο για δίαιτες αλλά, (αντιγράφω από την ιστοσελίδα των έκδόσεων)είναι:
"Ένας οδηγός για να καταπολεμήσει ο καθένας την πολυφαγία, να αντεπεξέλθει στη δίαιτα, με οδηγίες και προτάσεις ώστε να αποφύγει τα βουλιμικά επεισόδια και να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του.
Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας.
Η θεωρία του Δείκτη Διατροφικής Νοημοσύνης έρχεται ως γνώση που θα χρειασθεί ο κάθε άνθρωπος που έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό ώστε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ικανότητα να μπορεί να πει «φτάνει» και να βρει τη δύναμη να παραμείνει σταθερός και πιστός στη δίαιτα μέχρι το τέλος. Μέχρι το τέλος και για τελευταία φορά.

Να το διαβάσεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ.
Επίσης το diatrofi.gr είναι χρήσιμο εργαλείο..
Φιλιά και καλημέρες.....

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα καλώς όρισες! Τίποτα δε γίνεται τυχαία, ήταν το τυχερό σου να μας βρεις! Σε βάζω στη λίστα, καλή επιτυχία!

Maria Tzirita είπε...

Μπράβο Κλημεντίνη μου, γι αυτό είναι οι φίλοι! Θα βάλω τον σύνδεσμο που μας έδωσες εδώ δίπλα και το βιβλίο θα το πάρω οπωσδήποτε, γιατί όπως κατάλαβες μ'ενδιαφέρει πολύ το θέμα! Φιλάκια κοριτσάκι μου, καλή βδομάδα!

clementine είπε...

Χαίρομαι πολύ...
και ξέχασα να σου πώ ότι 9 & 10 Μαϊου στο Μετρό Συντάγματος το breakfast festival...
περισσότερα στο breakfastfestival.gr

Maria Tzirita είπε...

Πηγή ενημέρωσης είσαι κούκλα μου, ευχαριστούμε πολύ!

Mariela είπε...

Ενδιαφέρον φαίνεται!
ακολουθώ ένα πρόγραμμα (τώρα ξαναξεκίνησα κι εγώ) που είχα βρει πέρυσι σ' ένα γαλλικό site!
ήταν καλό γιατί αδυνάτισα αργά χωρίς να παθαίνω στερητικά... κι έτσι ΄τωρα το δοκιμάζω πάλι.
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το στείλω στο μέηλ σου για να το δεις!
Καλή προσπάθεια σε όλους....

Maria Tzirita είπε...

Ευχαριστούμε Μαριέλα μου, να μας έρχεσαι να μας λες την πρόοδό σου κι ό,τι συμβουλές έχεις από την εμπειρία σου! Φιλιά πολλά!

Χρύσα είπε...

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη δίαιτα!!! Δεν κάνω δίαιτα (ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ) φαντάζομαι είναι λίγο ζόρι να περιορίζεσαι και να στερείσαι φαγητά, γλυκά, ποτά...Στο blog μπαίνω συχνά γιατί μου αρέσει πολύ.

Maria Tzirita είπε...

Χρύσα μου, σ'ευχαριστώ, είσαι κι εσύ από τις τυχερές λοιπόν! Να σου πω την αλήθεια κι εμείς, μέσα στον καημό μας, τυχερές νιώθουμε τώρα, γιατί αυτή η κοινή μας επιθυμία να χάσουμε βάρος μας ένωσε σε μια όμορφη παρέα! Κα φυσικά είσαι ευπρόσδεκτη κι ας μη χρειάζεσαι δίαιτα! Φιλιά πολλά!

Niki είπε...

Μαρία σε ευχαριστώ.
Και εγώ μαζί σας με μια μέρα καθυστέρηση. Στόχος τα πρώτα 9 κιλά. Καλή δύναμη σε όλους.

Maria Tzirita είπε...

Νικούλα, σου απάντησα στην παραπάνω ανάρτηση, που είναι σχετική με το θέμα που θέτεις. Φιλιά, καλή αρχή!

Dina είπε...

an kai ligo kathisterimena mpainw ki egw stin megali parea sas :) ksekinaw me to programa tis 1is evdomadas kai elpizw sintoma na mporesw na "pidiksw" sto trexon programa :)

Nadia Lagga είπε...

Γεια σας κορίτσια και απο μένα,
εν έτη 2013 εγώ γιατί απότι διαβάζω εσεέις είστε παλαιότερες! Τελευταία και καταυδρωμένη.. άραγε θα με διαβάσεις ακόμα Μαρία?

Λοιπον, βρληκα το blog όταν googlara "δε μπορώ να κάνω δίαιτα". Μετά, διάβασα τη διατροφή και πολλά απ τα σχόλια των φίλων και ανακουφίστηκα. Θα ξεκινήσω απο Δευτέρα και θα σας γράφω την πρόοδο μου, αν υπάρξει..

Θέλω να χάσω 5-6 κιλά και μοιάζει αδύνατον να ύπερνικήσω την όρεξη ή τη λαιμαργία μου. Γνωρίζω καλά τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, αλλά όπως και να χει, τα κιλά αυτά έχουν αλλάξει την εικόνα μου κατά πολλύ, το νούμερο στα ρούχα μου, την ψυχολογία μου.
Καμμιά φορά, αν δεν έχεις πάρα πολλά κιλά να χάσεις, μπορέι αν είναι και δυσκολότερο..
Δεν ξέρω αν είναι για μένα αυτή η διατροφή, δεν είδα αναλυτικά όλες τις εβδομάδες, αλλά η πρώτη ας πούμε έχει πολύ φαγητό. Καμμία διαιτολόγος δεν μου έχει βάλει ποτέ τόσο.
Να μη σας κουράζω άλλο. Ξεκινώ απο Δευτέρα και αν δω και μου απαντάς θα επανέλθω με διάφορες ερωτήσεις,

Να σαι καλά Μαρία και όλες!
Νάντια

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Νάντια! Το μπλογκ πράγματι έχει μείνει ανενεργό εδώ και χρόνια, αλλά αν χρειάζεσαι βοήθεια σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο! Μπορείς να μου γράφεις απευθείας και στο μέιλ μου mtzirita@yahoo.com για πιο άμεση επικοινωνία! Καλή επιτυχία με την προσπάθεια σου!