Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Χρήσιμες γενικές συμβουλές στο αδυνάτισμα


Πολλοί από σας έγραψαν στα σχόλιά τους γενικές συμβουλές που προέρχονται από τη δική τους εμπειρία. Τις συγκεντρώνω, προσθέτω και τις δικές μου και σας τις παρουσιάζω! Ό,τι άλλο έχετε να προσθέσετε μου το στέλνετε με σχόλιο και το βάζω στη χρυσή λίστα!

1. Θέτουμε μικρούς ρεαλιστικούς στόχους, έχοντας στο βάθος του μυαλού μας τον τελικό μας στόχο.
2. Πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.
3. Φροντίζουμε να τρώμε το βραδυνό μας γεύμα τουλάχιστον δυό ώρες πριν την κατάκλιση
4. Σε μια κρίση πείνας τρώμε μέρος από το προγραμματισμένο επόμενο γεύμα μας ή το πολύ πολύ, ολόκληρο το γεύμα μας! Σε μένα τα "φάε ένα καρότο" ή "μια χούφτα ξηρούς καρπούς" δεν πιάνει, πεινάω χειρότερα μετά!
5. Είναι γεγονός πως όσο περισσότερες φορές την ημέρα τρώμε, τόσο περισσότερες καύσεις κάνουμε. Υπολογίστε λοιπόν αυτά που πρέπει να φάτε όλη την ημέρα και "σπάστε" τα γεύματα ανά δυό ώρες. Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό έχετε σίγουρη την επιτυχία!
6. Τη νύχτα που κοιμόμαστε αφήνουμε το παράθυρο λίγο ανοιχτό, ώστε να έχει δροσιά κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Αυτό επιταχύνει τον μεταβολισμό (το καλοκαίρι βάλτε το αιρ κοντίσιον, αλλά μην παγώσετε κιόλας!)
7. Δεν πρέπει να κάνουμε εντατική γυμναστική, αν δεν έχουμε χάσει τα κιλά που θέλουμε. Δε χρειάζεται πρώτον και δεύτερον θα φουσκώσουν οι μύες μας και θ'απογοητευτούμε στο ζύγισμα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι περπάτημα ή ποδήλατο ή κολύμπι, χωρίς να το παρακάνουμε βέβαια!
8. Η ζυγαριά είναι απαραίτητη στην προσπάθειά μας! Ζυγιζόμαστε κάθε Δευτέρα πρωί (εφόσον αυτή είναι η μέρα που ξεκινάμε), νηστικοί κι αφού έχουμε πάει τουαλέτα και ξαναζυγιζόμαστε μετά από μια βδομάδα, χωρίς ποτέ να ζυγιζόμαστε ενδιάμεσα! Αν είμαστε αδιάθετες, δε ζυγιζόμαστε καθόλου εκείνη τη βδομάδα!
9. Αν κάποια μέρα κάνουμε μια παρασπονδία, δεν απογοητευόμαστε και δεν τα παρατάμε! Το πιθανότερο είναι πως δε θα επηρεάσει τον στόχο της εβδομάδας και σίγουρα δε θα επηρεάσει τον απώτερο στόχο μας - το πολύ πολύ να τον καθυστερήσει λιγάκι! Δείτε το στο σύνολο της βδομάδας κι αν μια μέρα φάτε παραπάνω, την επόμενη φάτε λιγότερο!
10. Δεν αγχωνόμαστε! Για τον λόγο αυτό δε βάζουμε ποτέ χρονοδιάγραμμα, δεν κυνηγάμε τον χρόνο, δε μας στεναχωρεί τίποτα! Κάνουμε το πρόγραμμά μας κι είμαστε χαρούμενοι, γιατί έχουμε ξεκινήσει, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα κι από δω και πέρα όλα θα είναι καλύτερα, γιατί κάθε μέρα που θα περνάει, εμείς θα είμαστε καλύτεροι και πιο αδύνατοι!
11. Το φαγητό σαφώς είναι απόλαυση, αλλά όχι το παχυντικό φαγητό. Μόνο αυτό που θα μας κάνει να αδυνατίσουμε. Μόνο αυτό είναι απόλαυση για μας από δω και πέρα. Οτιδήποτε παχυντικό δε θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, θα μας κάνει να νιώσουμε χειρότερα, γιατί θα μας απομακρύνει από τον στόχο μας.
12. Όταν κάποιος τρώει μπροστά μας κάτι που το "ζηλεύουμε", σκεφτόμαστε πολύ σύντομα ότι αυτός θα μας ζηλεύει, επειδή εμείς θα έχουμε αδυνατίσει κι αυτός θα έχει παχύνει! Απλούστατο!
13. Αν μας πιάσει τρομερό στερητικό σύνδρομο και δε μπορούμε ν'αντισταθούμε με τίποτα, μπορούμε να φάμε μια μπουκιά από αυτό που επιθυμούμε διακαώς. Έτσι, για να μας φύγει το μεράκι!
14. Τις περισσότερες φορές κι εφόσον έχουμε τηρήσει το πρόγραμμά μας κανονικά, όταν έχουμε το μυαλό μας στο φαγητό, είναι γιατί δεν έχουμε τίποτε άλλο στο μυαλό μας! Δηλαδή τρώμε από ανία, δεν πεινάμε πραγματικά. Η λύση εδώ είναι απλή. Βρίσκουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Και τι καλύτερο για μας από το μπλόγκινγκ! Κάνουμε μια νέα ανάρτηση, απαντάμε στα σχόλια των αναγνωστών μας και αφήνουμε δικά μας σχόλια σε όλα τα φιλικά μπλογκς! Περνάει η ώρα μέχρι το επόμενο γεύμα χωρίς να το καταλάβουμε καν!
15. Δεν αποφασίζουμε να κόψουμε το τσιγάρο, μαζί με το φαγητό! Μια μια οι προσπάθειες, ένας ένας οι στόχοι παιδιά! Μην τρελαθούμε κιόλας!

Σας εύχομαι καλή πρωτομαγιά, εγώ θα πάω στο χωριό μου, στο Τολό κι έχω ήδη δώσει παραγγελία στη μαμά για το μενού! Το Σάββατο θα δημοσιεύσω το πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας, για να κάνετε τα ψώνια σας, όσες είστε εδώ. Καλά να περνάτε, ναι, μπορούμε να περάσουμε πολύ καλά και χωρίς πολύ φαγητό! Ακόμα κι αν φάτε έξω, παντού μπορείτε να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο διαιτολόγιό σας! Και πιείτε κι ένα κρασάκι για το καλό του μήνα! Καλό μήνα σε όλες και όλους!

Από τη βεράντα μας στο Τολό για σας με την αγάπη μου!

29 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Μουρλια η βεραντα και μεγαλος ερωτας το Ναυπλιο!!!!
Σε ζηλευω για τον προορισμο σου.
Καλα να περασεις και περιμενω την λιστα της επομενης εβδομαδας.....
μας δινεις κουραγιο!

Roadartist είπε...

Να περάσεις καλά στο Τολό!! τυχερή................ :))) Καλημέρα Μαρία!!

Λουλούδι είπε...

Μαρακι μου,καλη πρωτομαγιακαι καλο μηνα,περιμενω την επομενη αναρτηση σου,φιλια!

Ανώνυμος είπε...

Να περάσεις όμορφα και να μας γυρίσεις ανανεωμενη. Συνεχίζουμε γερά. Καλό μήνα.
Φιλιά Τζένη

υ.γ. Το τσιγάρο κατάφερα και το έκοψα τελείως εδώ και τρία χρόνια, πιστεύω ότι επιτέλους θα καταφέρω να χάσω και τα πολλλλλλααααα κιλά μου.

Ανώνυμος είπε...

Kαλό μήνα και από εμένα!!
Οι συνταγές είναι όνειρο, περιμένουμε τις επόμενες.
Πολλά φιλιά!!
Μαργαρίτα

pavlina είπε...

Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά Μαράκι!!!
Να περάσεις όμορφα στο Τολό, θα σε περιμένουμε!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Maria Tzirita είπε...

Ποαντερί μου, δεν έρχεστε μια βόλτα; Δίπλα είναι! Εγώ θα δίνω το παρόν καθημερινά εδώ, αν το αποφασίσεις πες μου! Καλή πρωτομαγιά συναγωνίστρια!

Maria Tzirita είπε...

Ροντούλα μου, σ'ευχαριστώ, καλά να περάσεις κι εσύ και καλό μήνα! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Λουλουδάκι μου, αύριο γιορτάζεις εσύ! Καλά να περνάς και χρόνια σου πολλά! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Τζένη μου, εσύ τουλάχιστον ξεμπέρδεψες με το ένα! Εγώ τα έχω και τα δύο! Θα μπαίνω να σας βλέπω, έχω κι εδώ ιντερνετ, ευτυχώς! Καλή συνέχεια στο πρόγραμμα και καλά να περάσεις! Καλό μήνα και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου κι εσύ σα λουλουδάκι γιορτάζεις αύριο, χρόνια σου πολλά! Ευχαριστηθείτε αυτή τη βδομάδα γιατί η επόμενη ένια "ζόρικη"! Καλο μήνα γλυκιά μου, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Παυλίνα μου σ'ευχαριστώ, κι εσύ να περάσεις καλά ό,τι κι αν κάνεις! Εδώ θα είμαι εγώ, δε με χάνετε, πιστή στον αγώνα! Αν έχεις καμιά απορία ή θες διευκρίνηση για το πρόγραμμα, γράψε μου, μπαίνω συχνά. Φιλάκια, καλό μας μήνα!

Ανώνυμος είπε...

KAΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ 8 ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕς ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΥΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ..ΖΥΓΙΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΚΑΙΡΙΑ..ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕς ΤΗ ΜΕΡΑ...ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ..ΖΥΓΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ..

Maria Tzirita είπε...

Παπαρουνάκι μου, χαίρομαι που σε βλέπω κι από δω! Καλό μήνα γλυκιά μου και καλή πρωτομαγιά, αύριο σαν λουλούδι κι εσύ έχεις την τιμητική σου!

Niki είπε...

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στη Μαρία και σε όλη την παρέα.
Φιλιά

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου καλά να περάσεις στο Τολό και πολλά φιλιά!Ο αγώνας συνεχίζεται,τώρα αν θα δικαιωθεί θα δείξει!Καλή Πρωτομαγιά με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλό μήνα επίσης σε όλους εδώ.

marian είπε...

Μαράκι μου πολύ σωστές οι συμβουλές σου!!!
πολλά φιλάκια !!
Πολύ καλά να περάσεις στο υπέροχο Τολό!!!

Maria Tzirita είπε...

Νίκη μου καλή πρωτομαγιά, με πολλά λουλούδια, βόλτες, τραγούδια και όχι με πολύ φαγητό! Φιλάκια, καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Καλή πρωτομαγιά Σταυρούλα μου, φυσικά και θα δικαιωθεί ο αγώνας! Να είστε καλά και να περνάτε καλά! Φιλιά ανοιξιάτικα!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν, σ'ευχαριστώ καρδούλα μου, είσαι ευπρόσδεκτη κι εσύ κι όποια άλλη κοπέλα θέλει, να έρθετε εκδρομούλα προς τα δω! Καλό μήνα, χίλια φιλιά!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Μαρία μου, καλορίζικο το νέο σου μπλογκ, πολυ ωραία η ιδέα σου και άκρως ευεργετική για πολλούς φίλους! Γιατί όταν έχεις παρέα και σωστές συμβουλές σε έναν στόχο σου, η διαδρομή γίνεται ακόμη πιο όμορφη αλλά και πιο σύντομη! Μου άρεσε ο τρόπος που έθεσες το θέμα της απώλειας βάρους, και επίσης και οι συνταγές! Αλλά πολύ περισσότερο μου άρεσε η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεις το όλο θέμα.
Αχ, αυτό το μυαλό που τρέχει!!!!!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!

Mafalda είπε...

Kalhmera se olous, thelw mono na kanw merika mikra sxoliakia...

1. Den prepei na pinoume panw apo 2 litra nero thn hmera (ektos ki an kanoume pollh gumnastikh ;h eimaste antres megaloi se megethos ;h exei kauswna) giati kai to polu nero den kanei kalo. Mporoume na pathoume dhlhthriash apo to polu nero. Ola me metro!!

2. Einai alitheia oti kathe fora pou trwme to swma mas ksodeuei energeia gia na xwnepsei, alla mhn fantasteite oti auth h energeia einai arketh gia na adunatisei kapoios. Kalo einai na exoume 3 kuria geumata kai 2 snack endiamesa.
To na trwme kathe 2 wres mporeis na katalhksei sto na tsimpame sunexeia.Kai otan teleiwsei h diaita an mas exei meine auth h sunhtheia den tha kataferoume na diathrhsoume thn apwleia barous.

Epishs an kanoume gumnastikh ;h pame sth thalassa prepei na eimaste toulaxiston 3 wres nhstikoi.

3. H entatikh gumnastiki einai polu kalh!!!
GUMNASTIKH EINAI O MONOS TROPOS NA XASOUME LIPOS KAI NA MHN TO KSANAPAROUME POTE.
Mhn sas noiazei h zugaria!!! Den exei shmasia posa kila eimaste!!! Shmasia exei poso lipos exoume!!
PARTE MIA MEZOURA kai metrate tous pontous pou xanete anti gia ta kila!!

H GYMNASTIKH EINAI O,TI KALUTERO GIA THN UGEIA MAS KAI GIA THN APWLEIA LIPOUS.
Prepei na thumaste oti to kalo pragma argei na ginei.
Kai h gumnastikh thelei peripou 3 mhnes gia na arxisei na fainetai.

EPISHS ME TH GYMNASTIKH MEIWNETAI H KUTTARITIDA, FTIAXNEI TO SXHMA TOU SWMATOS, SHKWNETAI O PPWPWS...KTL KTL

Genika oi sumboules sas einai polu kales. Na thimaste oti ola ta pragmata theloun kopo kai xrono gia na ginoun. Ta kila den ta phrame se mia ena mhna kai den tha ta xasoume kai se ena mhna :)

Kalh epituxia se olous :)

kiki είπε...

Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.
Πολύ καλές οι συμβουλές που συγκέντρωσες. Να σας πω δε, ότι με ένα απλό κόψιμο των γλυκών και του τσιμπολογήματος, κατέβηκα κι εγώ μισό κιλό από τη Δευτέρα!

Αννα είπε...

Καλό μήνα!!!
Εγω απο Δευτερα ξεκινησα περπατημα.Περα απο τα πανω κατω μεσα σε ταξη εβαλα στοχο καθε μερα να κανω 1 ωρα περπατημα εντατικο.Κανουμε περιπου 5 χιλιομετρα καθε μερα σε μια ωριτσα.Σιγα σιγα θα βαλω και λιγο τζοκινγκ.
Φιλια και καλη συνεχεια!!!

Maria Tzirita είπε...

Ομπρελίτσα μου σ'ευχαριστώ και σε καλωσορίζω και σ'αυτή μου τη ζεστή και υγιεινή γωνιά! Σου εύχομαι καλό μήνα κι ελπίζω να πέρασες όμορφα τη σημερινή μέρα! Κάνουμε κι εμείς τον αγώνα μας εδώ, αλλά το διασκεδάζουμε κιόλας! Προσωπικά με βοηθάει απίστευτα το μοίρασμα με τα υπόλοιπα κορίτσια και μένω ακλόνητη στο στόχο μου! Ακόμα και σήμερα στην ταβέρνα δεν παρασύρθηκα καθόλου και καθόλου δε στεναχωρήθηκα γι αυτό!
Πολλά πολλά φιλάκια, ανοιξιάτικα και μοσχομυριστά!

Maria Tzirita είπε...

Μάφαλντα μου, καλό μήνα και γι άλλη μια φορά σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που μπαίνεις στον κόπο να μας δίνεις τα φώτα σου! Θα σε ανακυρήξω επίτιμο μέλος του μπόγκ! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Κική μου μπράβο σου και καλό μήνα σου εύχομαι κι από δω! Δεν είπαμε όμως ότι δε ζυγιζόμαστε ενδιάμεσα της εβδομάδας; Ξέρω ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος, αλλά πρέπει να βγάλουμε τη ζυγαριά πό το μυαλό μας και να μη μας αγχώνει! Είναι πολύ νωρίς ακόμα, τώρα μόλις βάζουμε τα θεμέλια... Καλό βράδυ γλυκιά μου, να είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Αννούλα μου σε καλωσορίζω και σου εύχομαι καλό μήνα! Τέλειο το περπάτημα, ό,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις! Θα το εφαρμόσω κι εγώ από βδομάδα στο διάδρομο, αν κι εδώ που είμαι κάνω αρκετό περπάτημα υπό μορφή βόλτας! Να είσαι καλά, καλό σαβ/κο!

Mariela είπε...

Η 14η σύμβουλή, η καλύτερη....
και η βεράντα σου... σε φαντάζομαι εκείνα πίνεις καφέ και να ζωγραφίζεις.... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!