Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Οι "δύσκολες" μέρες στο αδυνάτισμα...


Αχ αυτές οι "δύσκολες" μέρες του μήνα... Ορμόνες κορίτσια! Μας ταλαιπωρούν, μας αποδιοργανώνουν και γενικά μας κάνουν άνω κάτω! Η ζυγαριά τρελαίνεται, φουσκώνουμε, πρηζόμαστε κι εκεί νομίζουμε πως η προσπάθειά μας έχει πάει χαμένη!
Δεν είναι καθόλου έτσι όμως. Η εικόνα αυτή δεν είναι η πραγματική. Η μείωση του λίπους μας συνεχίζεται κανονικά, όσο κι αν αυτό δε φαίνεται τις μέρες εκείνες. Η ζυγαριά μπορεί ανά περίπτωση να μας δείξει μέχρι και 2 κιλά παραπάνω από το κανονικό μας βάρος, γι αυτό και ποτέ δε ζυγιζόμαστε όταν περιμένουμε ή έχουμε περίοδο. Θα ζυγιστούμε την επόμενη βδομάδα και θα είναι διπλάσια η χαρά μας, γιατί θα δούμε μεγαλύτερη απώλεια!
Άλλο κακό με τις ορμόνες είναι ότι περίπου στα μέσα του κύκλου μας πιάνει μια πείνα ακατάσχετη - εμένα με πιάνει, δεν ξέρω εσάς! Συνήθως τρώω περισσότερο εκείνες τις μέρες, από αυτά που έχει το πρόγραμμα όμως, όχι κάτι άσχετο. Ο μεταβολισμός δουλεύει στο φουλ, οπότε θα τα κάψουμε τα παραπανίσια, μη σας αγχώνει αυτό.
Γενικά δεν πρέπει ν'αφήνουμε να μας επηρεάζει ψυχολογικά ο κύκλος της περιόδου. Μας επηρεάζουν οι ορμόνες στη διάθεσή μας έτσι κι αλλιώς, μην τις αφήνουμε να μας χαλάνε και το πρόγραμμα! Μακροπρόθεσμα η απώλεια βάρους φαίνεται, ανεξαρτήτως φουσκωμάτων και λοιπών ορμονικών διαταραχών. Ψυχραιμία λοιπόν τις δύσκολες μέρες, μόλις περάσουν θα νιώσουμε ελαφρύτερες από ποτέ!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ax!Ax!...3 μέρες πριν έπρεπε να κάνεις την ανάρτηση-και μάλιστα ήμουν έτοιμη να σου στείλω mail για να θίξεις στο μπλογκ αυτό το τόσο βασανιστικό ζήτημα!Είχα απελπιστεί!Και χώρια η όλη μελαγχολία και τα νεύρα που προκαλούν οι λατρεμένες ορμόνες...φαντάσου!Ανα 2-3 μήνες , απ'ότι μου είχε πει η γυναικολόγος τα συμπτώματα και η κατακράτηση είναι πιο έντονα , εγώ προσωπικά έχω αγγίξει και τα 4 κιλά πάνω , σαν μπαλονάκι είχα γίνει!Για όσες ζητάμε απελπισμένα σοκολάτα πριν την περίοδο , μπορούμε να φάμε μπανανούλες(με μέτρο βέβαια) προκαλούν την ίδια ευφορία και δεν έχουν λιπαρά!Μετά πάντως η δικαίωση στα κιλά είναι μεγάλη καθώς ξεφουσκώνεις μαγικά , αλλά δεν παύει , για εμένα τουλάχιστον , το πριν να είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό!Αχ ξανά!
Αναστασία.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου πολύ σωστά όσα λες, είναι μια περίοδος όπου οι ορμόνες μας τρελαίνονται και όπου επίσης η διάθεση και η ψυχολογία μας δεν είναι και στα καλύτερά της!
Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
Πολλά φιλιά!

Σταυρούλα είπε...

Αχ Μαράκι μου!Για ρώτα και μένα που βρίσκομαι σε κλιμακτήριο.Εχουν τρελαθεί οι ορμόνες μου και κοντεύω να τρελαθώ και 'γω.Φουσκώνω ξεφουσκώνω σαν μπαλόνι!Φιλάκια,καλό βράδυ!

Χρύσα είπε...

Πολύ καλή η επισήμανση για τις "δύσκολες" μέρες του μήνα. Ακριβώς όπως τα λες είναι Μαράκι μου.
(Σε βρήσκω άρτια ενημερωμένη σε ότι αφορά τη δίαιτα)
Δε βλέπω σχολιάκια όμως, που είστε οι υπόλλοιπες που αρχίσατε δυναμικά τη δίαιτα μαζί με τη Μαρία;;;

Καλημέρα και καλό τριήμερο.

ΣΜΑΡΩ είπε...

Ακριβώς αυτά έπαθα κι εγώ χτες. Ανέβηκα το πρωί στη ζυγαριά με .. μεγάλες προσδοκίες,μια και ήμουν συνεπής όλη την εβδομάδα στη διατροφή. Αλλά αυτό που είδα, καθόλου δε μου άρεσε.Αντί να έχω χάσει, ήμουν κι ένα κιλό επιπλέον! Προς το μεσημέρι ωστόσο αδιαθέτησα. Πάντως βρε Μαρία μου, θα το ξαναπώ, πετυχαίνεις ακριβώς αυτά που βιώνουμε στην προσπάθεια μας -δυσκολίες,συναισθήματα-και μάλιστα, όσον αφορά εμένα τουλαχιστον, τα αναφέρεις και στο κατάλληλο timing! Κι αυτό μου είναι εξαιρετικά βοηθητικό!

Yianna είπε...

Φιλενάδα γειά!
Τις δύσκολες μέρες του μήνα (για κάποιο λόγο για μένα δεν είναι πολλές, δηλ ούτε το πριν ούτε το μετά μόνον εκείνες οι 2-3 μέρες!!!)το φαγητό μένει σταθερό δεν αυξάνεται...αυξάνονται όμως τα γλυκά!!! Τώρα το καλοκαίρι παγωτό light (χααααααα) και φράουλες με......ζάχαρη. Το 1-2 κομματάκια σοκολάτα...standard!!!! Μην πεις τίποτα...το προσπαθώ!!!!!!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σας φίλες μου! Τριήμερο γαρ, εξαφανίστηκα απ'το μπλόγκινγκ! Το πρόγραμμα, πρόγραμμα όμως, όλα κι όλα! Όπου κι αν βρεθώ, βρίσκω τον τρόπο να το κρατάω κι ακόμα κι αν δεν τρώω αυτά που προβλέπονται, κοντρολάρω πάντα τις θερμίδες που παίρνω! Βέβαια, ομολογώ την αμαρτία μου, ήπια πολύ παραπάνω από αυτό που προβλέπεται στη δίαιτα, αλλά χαλάλι μου! Εξάλλου έριξα τέτοιο χορό, που μάλλον το έκαψα το περισσότερο!
Όπως και να'χει, από αύριο τα κεφάλια μέσα, επανερχόμαστε κανονικά! Πάω τώρα αμέσως ν'αναρτήσω το νέο πρόγραμμα και σας γλυκοφιλώ!