Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Όγδοη βδομάδα - και τελευταία!


Και να λοιπόν που φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής... Μετά κι από αυτή τη βδομάδα, αν κάνατε το πρόγραμμα σωστά, θα πρέπει να έχετε χάσει από 6 - 10 κιλά! Ανάλογα την ηλικία και κυρίως το πόσα παραπανίσια κιλά είχατε. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είμαι στα -8, θα έχω καταφέρει δηλαδή την σωστή απώλεια του ενός κιλού την εβδομάδα. Ελάχιστα απόκλινα από το πρόγραμμα, αλλά ευτυχώς περπατάω καθημερινά στο διάδρομο κι αυτό με βοήθησε πολύ. Πέρα από τα κιλά, η εικόνα του σώματος είναι πολύ καλύτερη και έχω γλυτώσει τη χαλάρωση.
Δεν πρόκειται να σταματήσω τη δίαιτα, γιατί δεν έχω φτάσει στο βάρος που θέλω να είμαι. Και τώρα μάλιστα που γλυκάθηκα κι αρχίζει να μ'αρέσει το σώμα μου περισσότερο, δε σταματάω με τίποτα! Από την επόμενη βδομάδα θα τηρήσω το πρόγραμμα που θα σας γράψω και που μπορείτε να κρατήσετε για όσο διάστημα θέλετε, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία σας.
Γι αυτή τη βδομάδα όμως, την όγδοη και τελευταία μας, θ'ακολουθήσουμε τα εξής:

Πρωϊνό:
1 ποτήρι χυμό και ένα μπωλ γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως

Δεκατιανό:
2 φρούτα και μια φρυγανιά με μια φέτα τυρί μίλνερ

Μεσημεριανό:
Σαλάτα, σαλάτα, σαλάτα! Κάθε μέρα θα τρώμε σαλάτες που θα περιέχουν άφθονα λαχανικά, μια κουταλιά σούπας λάδι ΚΑΙ ένα κομμάτι βραστό ή ψητό κοτόπουλο (όσο ένα πακέτο τσιγάρα ψιλοκομμένο) ή ένα αντίστοιχο κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών ή ένα βραστό αυγό ή μια κονσέρβα τόνο νερού. Εδώ βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργείστε σαλάτες νόστιμες και πολύχρωμες. Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε λίγα κρουτόν ή παξιμάδια - θυμηθείτε και την εναλλακτική της κρητικής σαλάτας με τον τάκο και τη φέτα!

Απογευματινό:
2 φρούτα ή ένα χυμό

Βραδινό:
Ένα τοστ με ζαμπόν γαλοπούλας και τυρί μίλνερ, χωρίς βούτυρο κι αν πεινάτε αργότερα, άλλο ένα φρούτο

Είναι η πιο "δύσκολη" βδομάδα, αλλά αν την καταφέρετε θα δείτε απώλεια που δε θα πιστεύετε στα μάτια σας! Δεν πρέπει να κάνετε αυτή τη δίααιτα για περισσότερο από μια βδομάδα, σε καμία περίπτωση. Κι αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε αυτή τη βδομάδα κατά γράμμα και μετά να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό! Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Θα μιλήσουμε την άλλη βδομάδα για το πώς συνεχίζουμε από δω και μπρος, είτε έχουμε φτάσει τον στόχο μας, είτε όχι. Μέχρι τότε να περνάτε καλά και ν'απολαμβάνετε το καινούργιο σας κορμί! Εγώ έχω ήδη αρχίσει τα μπάνια και πολύ το χαίρομαι!

21 σχόλια:

pavlina είπε...

Καλημέρα σε όλες!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΑΚΙ!!!! 8 κιλά τέλεια!!!
Εγώ έχω κολλήσει στα 5!!! κάτι μου φταίει και δεν ξέρω τι; Αλλά θα ξεκολλήσει που θα πάει...
Καλή συνέχεια σε όλες μας και αυτή τη δύσκολη εβδομάδα!!!
Πολλά πολλά φιλιά!!!
Και ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

marian είπε...

Μαράκι μου, παρόλο που δεν τήρησα σωστά το πρόγραμμα, έχασα σχεδόν πέντε κιλά!!!
Σίγουρα δεν είναι τα αναμενόμενο αποτέλεσμα,αλλά δεν απογοητεύομαι!!!
Θα συνεχίσω δυναμικά και πιστεύω πιο σωστά τώρα!!!
Καλή συνέχεια σε σένα και σε όλες τις φίλες που συνεχίζουν!!!
Πολλά φιλιά!:))

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Δεν σας έχω ξεχάσει, αλλά έχω προβλημα στο σπίτι εδώ και 2 εβδομάδες δεν έχω τηλέφωνο,internet. Πιστεύω μέχρι την Τετάρτη να είμαι εντάξει. Συνεχίζω, αν και τις τελευταιες 10 ημέρες, δεν ήμουν και στα καλύτερά μου.
Φιλιά πολλά Τζένη

υ.γ. Είμαι ακόμη στην δουλειά και αυτό το μήνυμα το έστειλα στα κλεφτά.

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι μου καλησπέρα!Τα είπαμε κι από το τηλέφωνο,το σύστημα κόλλησε αλλά εδώ είμαστε για να το ξεκολλήσουμε!
Χαίρομαι που η δικιά σου προσπάθεια απέδωσε τ' αναμενόμενα.Φιλάκια πολλά.

Yianna είπε...

Φιλενάδα μπράβο σου!!! 8 κιλά δεν είναι λίγα!!! Εγώ τώρα θα ξεκινήσω και διάδρομο αφού τέλειωσαν οι εξετάσεις και τα σχολεία. Δεν περιμένω και θαύματα...να συμμαζευτώ λίγο....αυτό περιμένω

ΣΜΑΡΩ είπε...

Προσωπικά μου φαίνεται μάλλον εύκολη αυτή η εβδομάδα, γιατί είναι ελκυστικές οι σαλάτες ιδίως τώρα με τη ζέστη και με χορταίνουν. Από γλυκάκι όμως, τίποτα? Εγώ παρηγοριέμαι όταν με πιάνει η υπογλυκαιμία, με τις μους γιαούρτι με φρούτα sensia ή τη μους σοκολά από τις γλυκοκουταλιές της ΦΑΓΕ, που έχουν περίπου 200 θερμίδες το κυπελάκι. Έχω χάσει σχεδόν 10 κιλά και μου μένουν άλλα 4 για να φτάσω στα κανονικά μου. Δε φεύγουν τόσο γρήγορα πια, αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς μου έχει γίνει ευχάριστη αυτή η ελαφριά διατροφή και νομίζω πως θα καταφέρω να την ακολουθώ γενικά από δω και μπρος... Μπράβο σε όλες, καλή συνέχεια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα Μαρία,για την στήριξη, τη συμπαράσταση κι όλα τα χρήσιμα ζητήματα που έθιξες! Πολλά πολλά φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Μαρία!Καταρχήν μπράβο για τα 8 κιλά!Δεν είναι και λίγα αν σκεφτείς οτι δεν πείνασες και δεν στερήθηκες..Περνάω και σε διαβάζω πολύ συχνά.Σχετικά με εμένα θέλω ακόμα 3 κιλά , αλλά το θέμα είναι ότι βρίσκομαι σε περίοδο εξεταστικής , πολύ διάβασμα και ακόμα πιο πολύ άγχος και παρότι δεν έχω ξεφύγει(άντε κανένα γιαούρτι και κανα φρούτο παραπάνω) , η ζυγαριά έχει κολλήσει και επιπλέον απο την κλεισούρα πεινάω συνέχεια!Χάλια η κατάσταση σου λέω!Ελπίζω μόνο να μην ξαναπάρω και τα λίγα που έχασα μέχρι να τελειώσω..!Καλή συνέχεια σε όλες μας και συνέχισε δυνατά!
Αναστασία.

kiki είπε...

Ααααααααααααχ...βαχ....

Κατερινα είπε...

Είσαστε όλες στην όγδοη εβδομάδα και γω μόλις τώρα θα ξεκινήσω?Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα!Αλλά θα το κάνω και γω.Καλή μου αρχή και ΜΠΡΑΒΟ σε όλες τις κοπέλες που προσπαθούν και πιο πολλά μπράβο στη Μαρία που μας δινει κέφι και χαρά με αυτά που γράφει.

Maria Tzirita είπε...

Παυλινάκι μου, δεν τα έχω φτάσει ακόμα τα 8, ευελπιστώ όμως ότι την άλλη βδομάδα θα δω το ποθητό αποτέλεσμα! Έπεσα και σε "δύσκολες μέρες" τώρα κι η ζυγαριά τρελαίνεται, ξέρεις. Τα 5 που έχασες είναι σούπερ, γιατί είναι πραγματ=τικά κιλά λίπους κι όχι υγρά κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Απ'την αρχή είπαμε ότι όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά! Το παν είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας με την προσπάθεια που κάνουμε. Θα είμαι πάντα εδώ, μέσω μέιλ να μαθαίνω τα νέα σου. Να μου είσαι καλά, πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν, μπράβο κορίτσι μου, χαίρομαι που είδες κι εσύ αποτέλεσμα! Τώρα ξέρεις τι να αποφεύγεις, ξέρεις πια τον δρόμο κι είμαι σίγουρη πως εφόσον το επιθυμείς, θα χάσεις κι άλλα κιλά. Σου εύχομαι να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, πιο αισιόδοξη και σίγουρα πιο όμορφη τώρα πια! Χίλια γλυκά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, η προσπάθεια δεν παύει ποτέ - από δω και πέρα πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε! Σε έπαιρνα και χθες αλλά δε σε βρήκα, πάρε με όποτε ευκαιρήσεις, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Τζενούλα μου, χαίρομαι που σε "βλέπω"! Ελπίζω το πρόβλημα να αποκατασταθεί σύντομα και να μας πεις τα νέα σου αναλυτικά. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, θέλει υπομονή, η οποία πάντοτε ανταμείβεται! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, μην το λες καθόλου και η διατροφή σε συνδυασμό με τον διάδρομο πράγματι κάνουν θαύματα! Αρκεί να το κάνουμε τρόπο ζωής και να μην είναι περιστασιακό. Μια αλλαγή θα σε ανανεώσει κι εσένα, θα δεις! Φιλάκια πολλά φιλενάδα μου!

Maria Tzirita είπε...

Σμαρώ μου εσύ μη μιλάς καθόλου, κατέχεις το ρεκόρ! Μπορείς χαλαρά πια να συνεχίζεις, χωρίς να είσαι πολύ αυστηρή στο πρόγραμμά σου, για να επιτρέπεις στον οργανισμό σου να ξεκουράζεται. Και το γλυκάκι σου να τρως χωρίς τύψεις! Θα τα ξαναπούμε εμείς, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Αναστασία μου, προσπάθησε να μη χαλάσεις το πρόγραμμά σου τώρα που έχεις φτάσει μέχρι εδώ, θα είναι κρίμα. Κράτα μια ισορροπία με σαλατούλες και τοστάκια, τα 3 κιλά που έχεις δεν είναι τίποτα, αλλά είναι τα τελευταία που φεύγουν δύσκολα και θέλουν υπομονή. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις όμως, καλή επιτυχία και στις εξετάσεις σου και στη δίαιτα! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Κική μου, γιατί βαριαναστενάζεις; Χαλάρωσε κοριτσάκι μου κι απόλαυσέ το, καλοκαίρι είναι! Ας έχουμε το μυαλό μας πιο πολύ στις βόλτες και στα μπάνια, παρά στο φαγητό! Μια χαρά θα ταπας, δε σε φοβάμαι, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Κατερίνα μου, μην απογοητεύεσαι καθόλου, κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή κι αυτό είναι το παν! Εφόσον είσαι αποφασισμένη μη φοβάσαι τίποτα, διάβασε όλες τις αναρτήσεις και θα τα πας μια χαρά! Και για όποια απορία έχεις, εδώ θα είμαι εγώ, μπορείς να μου στείλεις μέιλ να τα πούμε! Καλή αρχή λοιπόν, φιλιά!

elena είπε...

Koristia gia sas!!:)
Kali evdomadaaa!Apo simera arxizo k egw mazi sas dieta!fisika 8a arxiso apo tin dieta tis 5is evdomadas!
kali epitixia k kali sinexia se oles sas!
xx

Maria Tzirita είπε...

Έλενα καλώς μας ήρθες! Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για επιτυχημένη απώλεια βάρους και το κυριότερο: παρέα! Τώρα το καλοκαιράκι το διαλύσαμε λίγο, αλλά θα επιστρέψουμε τον Σεπτέμβρη δυναμικά! Καλή αρχή, καλή επιτυχία, καλές διακοπές κι ό,τι απορία έχεις στείλε μου μέιλ! Φιλιά!

Unknown είπε...

maraki pragmatika BRAVO gia ta 8 kila!!! xero poli kala pos ine na sterise na tros ayta pou saresoun!! apla an thes mia simvouli emena dio pragmata me voithisan n xaso ta kila m i poli gimnastiki k to ena me dio lipton linea pou epina ti mera ..gt m auton ton tropo veltiothike o metavolismos mou..:)