Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Τρίτη Βδομάδα!


Εδώ είμαστε και συνεχίζουμε γερά κι αποφασιστικά! Δεν ξέρω αν κάποιες από σας που ξεκινήσαμε μαζί έχετε ήδη εγκαταλείψει, ή απλά συνεχίζετε "σιωπηλά", χωρίς να δίνετε το παρόν στο μπλογκ, πάντως θα ήθελα να το μάθω. Γι αυτό, όσες είστε μαζί μου, παρακαλώ απαντήστε μου με σχόλιο και πείτε μου πώς τα πάτε, αν πιάσατε το στόχο σας και κυρίως: πώς νιώθετε!
Προσωπικά, είμαι καλύτερα από ποτέ! Κι όταν λέω από ποτέ, εννοώ από κάθε άλλη φορά που έκανα προσπάθεια απώλειας βάρους κι αυτό φυσικά οφείλεται σε αυτό εδώ το μπλογκ και σε σας που μου κάνετε παρέα!
Χάνω σταθερά 1 κιλό την εβδομάδα κι είμαι πολύ ευχαριστημένη μ'αυτό. Ομολογώ πως αρκετές μέρες τρώω λιγότερο κι απ'όσο θα έπρεπε, προφανώς γιατί έχει κλείσει το στομάχι μου και ξέρω πως αυτό είναι λάθος και θα το βρω μπροστά μου, γιατί θα επιβραδύνω τον μεταβολικό μου ρυθμό. Θα σας εξηγήσω σε άλλη ανάρτηση τι σημαίνει αυτό, αναλυτικά. Η ουσία πάντως είναι ότι ούτε για μια στιγμή δεν έχω νιώσει αδυναμία, δεν έχω υποκύψει σε κανένα πειρασμό και δεν έχω ζηλέψει τίποτα από όσα τρώνε οι άλλοι γύρω μου. Κι αυτό νομίζω είναι το σημαντικότερο! Τη γλεντάω τη δίαιτά μου εν ολίγοις και καταχαίρομαι με το αποτέλεσμα!
Πάμε τώρα στην τρίτη βδομάδα, η οποία είναι πολύ σημαντική, γιατί τώρα θα φανούν τα αποτελέσματα, αισθητά πια!

Πρωινό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, ένα μπωλ δημητριακά με γάλα 2% λιπαρά ή 2 φρυγανιές με 2 φέτες τυρί μίλνερ

Δεκατιανό
2 φρούτα ή ένα χυμό ανάμικτο (πάει το τοστ κορίτσια!)

Μεσημεριανό
1 φορά τη βδομάδα ένα πιάτο όσπρια (φακές ή φασόλια) με 1 κουταλιά σούπας λάδι, μια φέτα ψωμί κι ένα αυγό βραστό
2 φορές τη βδομάδα 200γρ. ψάρι ψητό με σαλάτα ωμή ή βραστή με 1 κουτ.σ. λάδι και μια φέτα ψωμί
1 φορά τη βδομάδα ένα πιάτο ζυμαρικά (όχι μια γαβάθα!) με σάλτσα ντομάτας με 1 κουτ.σ. λάδι και 2 κουτ. σ. τυρί τριμμένο
1 φορά τη βδομάδα μιά μερίδα κρέας μοσχάρι ή χοιρινό ψητό ή βραστό (περίπου 150 γρ.) με σαλάτα με 1 κουτ. σ. λάδι και μια φέτα ψωμί
1 φορά τη βδομάδα κοτόπουλο (180 γρ.) χωρίς πέτσα ή γαλοπούλα με σαλάτα με 1 κουτ. σ. λάδι και μια φέτα ψωμί
1 φορά τη βδομάδα 50 γρ. τυρί ή 100 γρ. ανθότυρο (ή άλλο light) με σαλάτα με 1 κουτ. σ. λάδι και μια φέτα ψωμί

Απογευματινό
Φρούτα, ή ένα μπωλ ζελέ, ή μια μπάλα παγωτό 0%, ή μια μπάλα παγωτό γιαούρτι (τη συνταγή μας τη δίνει η heart & soul, θα τη δημοσιεύσω άμεσα!), ή ένα κομματάκι σοκολάτα μαύρη (30γρ.)

Βραδυνό
Μια σαλάτα με 1 κουτ.σ. λάδι και 50 γρ. τυρί (ή 100γρ. ανθότυρο) και μια φρυγανιά

Αυτό ειναι το πρόγραμμά μας και μπορεί να γίνει πολύ απολαυστικό, με τα εξής κόλπα:
1. Το ψάρι, το κοτόπουλο και το κρέας γίνονται ωραιότατη σούπα ΧΩΡΙΣ λάδι, με μπόλικα λαχανικά, όχι πατάτα όμως αυτή τη βδομάδα κι έτσι μπορούμε να φάμε μαζί και μια σαλάτα και να βάλουμε το αντίστοιχο λάδι εκεί. Μαζί με μια φέτα ψωμί είναι σούπερ χορταστικό γεύμα!
2. Τα βράδια με τις σαλάτες αυοσχεδιάστε! Βάλτε το τυρί μέσα στη σαλάτα και τη φρυγανιά σπασμένη σαν κρουτόν και φτιάξτε σως με λάδι, μπαλσάμικο και μουστάρδα! Και μην ξεχνάτε βέβαια και τον κρητικό τάκο, τη συνταγή που δώσαμε τις προάλλες! (Μόνο που θα βάζετε δύο τέτοια παξιμάδια, όχι περισσότερα)
3. Τη μέρα που έχουμε κοτόπουλο, μπορούμε και πάλι να το βράσουμε και να το ψιλοκόψουμε μέσα στη σαλάτα με την ίδια σάλτσα που περιέγραψα παραπάνω. Πολύ πιο νόστιμο πιάτο από το σκέτο ψητό κοτόπουλο με τη σαλάτα δίπλα.
4. Αν πρόκειται να βγείτε κάποιο βράδυ, προτιμήστε να αφήσετε για εκείνη την ημέρα το κρέας για βραδυνό (θα φάτε για μεσημέρι τη σαλάτα), έτσι ώστε να έχετε επιλογή για την ταβέρνα. Η μερίδα που δικαιούστε είναι 3-4 μικρά καλαμάκια χοιρινά (χωρίς το λίπος, να το βγάζετε)
5. Αν κάποιο βράδυ δεν πεινάτε ή δεν έχετε όρεξη να φάτε πάλι σαλάτα, μπορείτε να φάτε λίγα δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένω τα νέα σας! Μη με ξεχνάτε!

31 σχόλια:

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

θα κάνω μια προσπάθεια να ξεκινήσω.... αλλά βρε Μαράκι μου λίγο καφέ δεν έχει το menu?????

Χρόνια σου Πολλά λόγο της ημέρας, αν και η μαμάδες πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα!!!!

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι μου καλή Κυριακή και Χρόνια μας Πολλά.Να χαίρεσαι την κορούλα σου.Περί δίαιτας τα πάντα βαίνουν καλώς.Εχω χάσει ήδη δυόμισι κιλά και δεν έχω τα προβλήματα που είχα στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας.Συνεχίζουμε ακάθεκτες!

maria είπε...

τι είναι τα χοιρινά καλαμάκια????
μπράβο σας που συνεχίζετε όλοι οι συμπάσχοντες στη δίαιτα.. εγώ έβγαλα με πολύ κόπο και αρκετες παρατυπίες (που ήταν πολύ μικρές στη ποσότητα βέβαια!) μια εβδομάδα δίαιτας και συνεχίζω. η κοιλιά μου έχει πέσει (γιατί είχα ξεκινήσει από πριν το Πάσχα κ ήδη είχα δει αποτελέσματα) κ κάπως ρε παιδί μου νιώθω καλύτερα! δυστυχώς δε πίνω πολύ νερό.. πρέπει να το βάλω πρόγραμμα!!
χάνεις πολλά εσύ...εμένα η διαιτολόγος μου συνέστησε μέχρι 700 γραμμάρια τη βδομάδα, όχι παραπάνω.. ίσως γιατί έχω να χάσω λιγότερα ξέρω γω!
καλή συνέχεια λοιπόν!!!μάκια!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,καλημέρα!Τρίτη εβδομάδα λοιπόν..!Δυνατά!Τώρα βέβαια, εγώ το ξέφυγα πάλι το πρόγραμμα ,συγκεκριμένα χτες το βράδυ που βγήκαμε για φαγητό(γλυκό κτλ)αλλά έγινε συνειδητά η παρασπονδία και γλύτωσα
ευτυχώς τις σημερινές τύψεις,κάτι που δεν αντέχω καθόλου πλέον.Σχετικά με την απώλεια κιλών , αποφεύγω να ζυγιστώ λόγω κατακράτησης( έντονης όμως!), λέω να το αφήσω κανα 5άρι μερούλες να ξαναστρώσω λιγάκι για να μην πτοηθώ!Μπράβο βρε Μαρία για την σταθερότητα σου,σε διαβάζω και με εμψυχώνεις να προσπαθώ να σέβομαι τον εαυτό μου περισσότερο.Και μια ερώτηση:τα δημητριακά που λες μπορούν να είναι πχ τα special k που τρελαίνομαι?
Αυτά προς το παρόν!Καλή Κυριακή, χρόνια πολλά και να φεύγουν τα κιλά!Φιλάκια!
Αναστασία.

heart n soul είπε...

η υπόθεση τελικά είναι mind over matter, ή όπως λέει ο Γρ. Θεολόγος "μυαλό εκλεπτισμένο τα πάχη της κοιλιάς διαλύει"

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πέρασα να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά μανούλα Μαρία!!
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, όπως και όλων όσων "συμπάσχουν" μαζί σου φυσικά!!
Φιλάκια:)

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Μαρία μου εγώ σε διαβάζω κι εδώ, και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό που κάνεις, βοηθάς πολύ κόσμο που έχει πρόβλημα με το βάρος του.
Έχεις πρόσκληση για παιχνίδι, πέρασε αν θέλεις από το μπλογκ μου.
Να 'σαι καλά και καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είμαι δεν χαθηκα. Πρώτα απ όλα χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες, κι εγώ σαν μανούλα με γιο φοιτητή ετοιμάζω από την Παρασκευή φαγητά και ρούχα για να στείλω στην Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει. Τώρα μόλις τελείωσα. Οσον αφορά την διαίτα, δεν ζυγίστικα αύριο θα το κάνω, αλλά νιώθω όμορφα, και κάποια ρούχα που με ενοχλούσαν μου μπαίνουν άνετα. Και το σπουδαιότερο, χτές το βράδυ βγήκαμε με παρέα έφαγα αρκετά προσεχτικά αλλά το πιο ωραίο είναι ότι το στομάχι μου έχει αρχίσει και κλείνει.
Συνεχίζουμε δυναμικά για την 3η εβδομάδα.
Φιλιά πολλά
Τζένη

pavlina είπε...

Καλησπέρα Μαρία μου,
Καταρχήν να ζήσουμε όλες οι μανούλες και να χαιρόμαστε τα καμάρια μας!!!
Τρίτη εβδομάδα και έχασα 1.1/2 κιλό, ξέφυγα πολλές φορές όμως απο το πρόγραμμα. Το παραδέχομαι. Πρέπει να γίνω πιο αυστηρή με τον εαυτό μου... Καλή συνέχεια σε όλες!!!
Καληνύχτα και πολλά φιλιά!!!

Maria Tzirita είπε...

Κατερίνα μου, χρόνια πολλά στις μανούλες κι όλες να χαιρόμαστε τις μανούλες μας! Να την κάνεις την προσπάθεια κορίτσι μου κι όσο για τον καφέ, αν διαβάσεις παό την αρχή τις αναρτήσεις θα δεις κάπου γράφω ότι βεβαίως και πίνουμε καφέ και με λίγη ζάχαρη, καθόλου δεν πειράζει. Εγώ βέβαια που τον προτιμώ γλυκό, βάζω ζαχαρίνη, ειδικά αν πιω 2-3 την ημέρα. Δεν αγχωνόμαστε γι αυτά, βασικά δεν αγχωνόμαστε για τίποτα! Σε φιλώ λοιπόν και σου εύχομαι καλή βδομάδα και καλή αρχή!

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, θα το πω γι άλλη μια φορά, είσαι αστέρι! Να χαίρεσαι κι εσύ τα παιδάκια σου και τη μανούλα σου βέβαια! Τα πας θαυμάσια και χαίρομαι πολυ΄για σένα! Ανυπομονώ να βρεθούμε μετά από λίγο καιρό και να λέμε η μια στην άλλη "πω,πω, πόσο αδυνάτισες!" Σε γλυκοφιλώ, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, τα χοιρινά καλαμάκαι είναι σουβλακια σε ξυλάκι! Πώς τα λέτε εσείς στη θεσ/νίκη; Η διαιτολόγος σου μια χαρά στα είπε, σίγουρα εσύ δεν έχεις πολύ παραπανίσιο βάρος, οπότε και μισό κιλό τη βδομάδα, θαύμα είναι. Ισχύει το ότι όσο πιο αργά τα χάνουμε, τόσο το καλύτερο, για πολλούς λόγους. Θα το αναλύσουμε σε μια άλλη ανάρτηση αυτό. Καλή συνέχεια λοιπόν και να χαίρεσαι τη μανούλα σου!

Maria Tzirita είπε...

Αναστασία μου, χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου! Φυσικά και να τα τρως τα δημητριακά που λες, το είχα αναφέριε ότι οτιδήποτε δημητριακά μας κάνουν, εκτός παό αυτά με την έξτρα ζάχαρη. Κι όσες τα θέλουν γλυκά, ρίχνουν λίγη ζαχαρίνη από πάνω και μια χαρά κάνεις τη δουλειά της, χωρίς τις θερμίδες! Εφόσον συνεχίζεις κι είσαι αποφασισμένη, μην ανησυχείς για τις παρασπονδίες, κι αυτές στο πρόγραμμα είναι! Μακροπρόθεσμα τ'αποτελέσματα θα φανούν, όπως και να'χει. Καλή συνέχεια λοιπόν και φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καρδούλα μου, σοφό αυτό που παρέθεσες κι είναι η ουσία όλη! Σ'ευχαριστώ, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, σ'ευχαριστώ, χρόνια πολλά και σε σένα και βέβαια να χαιρόμαστε τις μανούλες μας! Σ'ευχαριστώ και για την υποστήριξη, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, σ'ευχαριστώ κούκλα μου, το είδα το παιχνίδι, αλλά πολύ δύσκολο μου φαίνεται...θα δω τι μπορώ να κάνω, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Τζένη μου, να σε χαίρεται ο γιόκας σου κι εσύ τη μανούλα σου! Χαίρομαι που το έχεις πάρει ζεστά και βλέπεις αποτέλεσμα, το ζύγισμα δεν είναι απαραίτητο, αρκεί που το βλέπεις στον καθρέφτη και στα ρούχα σου! Συνεχίζουμε λοιπόν και πάμε για τα καλύτερα, φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Μαρία,
Η αλήθεια είναι πως ξέφυγα λίγο, έχω χάσει μόνο 800γρ. αυτές τις 2 βδομάδες γι αυτό χάθηκα. Από σήμερα όμως συνεχίζω κανονικά με τη βοηθειά σου (πολύ μεγάλη πιστεψέ με)

Φιλιά πολλά!!!
Μαργαρίτα

'Έφη είπε...

καλημέρα στην όμορφη παρέα σας και από εμένα. είμαι μαζί σας και εγώ αλλά στην πρώτη εβδομάδα δίαιτας και έχω χάσει 1 κιλό.μεταξύ μας έκανα και μερικές ζαβολίτσες αλλά είμαι περήφανη γιατί δεν ξανακύλησα, κατάφερα να το ελέγξω!!!! μαρία μου η δίαιτά σου με έχει βοηθήσει πολύ. δεν γράφω σχόλια συχνά γιατί λόγω φόρτου εργασίας στη δουλειά και παιδιών στο σπίτι δεν προλαβαίνω. επισκέπτομαι όμως το blog συχνά, παίρνω τις τζουρίτσες μου στα κλεφτά, ενημερώνομαι και παίρνω δύναμη από την προσπάθεια και τα σχόλια των άλλων μελών. σήμερα μπαίνω στην δεύτερη εβδομάδα. Αυτο που έχει για μένα σημασία σε αυτή τη δίαιτα είναι ότι είναι τόσο ισορροπημένη που δεν έχω τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που είχα με άλλες δίαιτες που είχα κάνει στο παρελθόν. αυτά για σήμερα. φιλάκια σε όλα τα μέλη. καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!!!!

Mafalda είπε...

Polu omorfh h fwtografia :)))

Kalh sunexeia se olous kai oles :)

BIKY είπε...

αχ μαρια μου εχεις δίκιο έχω χάσει επεισόδια πολύ ωραια ιδέα το νέο blog
Ax είμαι και σε διαιτα
Καθε μέρα εδώ θα είμαι
Σε αγαπώ πολύ και το ξέρεις

Unknown είπε...

Mαρία μου είναι πολυ καλό το πρόγραμμα δίαιτας ,συνέχισε να γράφεις,θα κρατήσω όλες τις εβδομάδες και μόλις σηκωθώ από το κτεβάτι θα γίνουν πράξη,τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μετράω θερμίδες ευχαριστώ

Maria Tzirita είπε...

Παυλίνα μου, μια χαρά σε βρίσκω, μην ανησυχείς για τίποτα! Το πρόγραμμα ας χαλάει, η διάθεσή σου να μη χαλάει! Συνεχίζουμε ακάθεκτες λοιπόν, φιλάκια πολλά, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, μην αγχώνεσαι καθόλου, εφόσον έχασες κι έκανες την αρχή, μη σε νοιάζει τίποτα! Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Έφη μου καλή, και με τις ζαβολιές σου κι έχασες ένα κιλό; Σούπερ! Εμείς εδώ πράγματι στην καλή ψυχολογικη μας διάθεση δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα, έτσι κι αλιώς όλες ξέραμε να κάνουμε δίαιτα κι από μόνες μας, όμως τώρα η παρέα αυτή κάνει τη διαφορά! Στηρίζουμε η μία την άλλη γι αυτο και θα τα καταφέρουμε! Αφού είσαι μαζί μας, μη φοβάσαι τίποτα! Σε γλυκοφιλώ (το γλυκό φιλί δεν παχαίνει!)

Maria Tzirita είπε...

Μαφάλντα μου, η φωτογραφία μόνο για να την βλέπεις, γιατί κατά τ'άλλα.. Χε,χε, ευτυχώς αυτά που τρώμε εμείς είναι πολύ νόστιμα! Σ'ευχαριστώ που δε μας ξεχνάς, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Βικούλα μου, έλα στην παρέα μας, περνάμε καλά εδώ και ρίχνουμε και πολύ γέλιο! διάβασε όλες τις αναρτήσεις, θα δεις χρήσιμα πράγματα. Εγώ θα σε βάλω στη λίστα και θα σε περιμένω κάθε βδομάδα να μου λες τα νέα σου! Φιλάκια πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Νικούλα μου, ακόμα άρρωστη είσαι κορίτσι μου; Να προσέχεις και να τρως καλά και θρεπτικά, σουπίτσες και τέτοια, άσε τη δίαιτα γι αργότερα! Φιλιά πολλά και περαστικά!

πουαντερι είπε...

YES! YES!
3η βδομαδα για μενα αλλά πρωτο ζυγισμα!!!!!!!
ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι εχασα 2,5 κιλα!!! Και αν δεν ετρωγα και στην γιορτη της κορης μου ισως να ηταν καλυτερα, μα και ετσι ειμαι πολυ ευχαριστημενη.

Κραταμε γερα......
ο αντρας μου αλλο ενα κιλο, και ο γιος μου 1,2 ισως επειδη ειναι παιδι εχει καλυτερες καυσεις.!!!

Maria Tzirita είπε...

Πουαντερούλα μου, 2,5 κιλά σε δυό βδομάδες τα έχασες, τώρα μπαίνει η τρίτη! Άρα είσαι παραπάνω κι από καλά, μη μιλάς καθόλου! Συνέχισε έτσι, κάνεις θαύματα και κάνεις και καλό στην οικογένειά σου! Χαίρομαι πολύ με τα νέα σου, καλή συνέχεια καλή μου και πολλά φιλιά!

kiki είπε...

Σήμερα ξεκίνησα επίσήμως! ΥΕΑΗ!!!