Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Εσύ γιατί;...


Τώρα που κοντεύει να κλείσει ένας μήνας από τότε που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας, νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή για να πούμε δυό λόγια από καρδιάς...
Ξέρω πως η θεωρία απέχει κατά παρασάγγας από την πράξη και πολλές από σας που ξεκινήσατε με ενθουσιασμό, ίσως τα έχετε ήδη παρατήσει. Δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα γι αυτό, απλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για σας να κάνετε αυτο το βήμα. Ξέρετε, για όλα τα πράγματα υπαρχει το κατάλληλο timing, η κατάλληλη ώρα - επί το ελληνικόν. Η απόφαση που παίρνουμε για ν'αλλάξουμε τη ζωή μας, αν δεν είναι αληθινή, δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είμαστε ανίκανοι ή ανεπαρκείς. Σημαίνει απλά πως δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να συμβεί.
Όπως όταν θέλουμε να παραιτηθούμε από μια δουλειά που μας πνίγει, να φύγουμε από μια σχέση που μας σκοτώνει κι όλο το λέμε, το λέμε και δεν το κάνουμε...είναι το ίδιο πράγμα. Ξαφνικά ξυπνάμε ένα πρωί και νιώθουμε ότι δεν πάει άλλο και προχωράμε στην απόφασή μας χωρίς να το σκεφτούμε δεύτερη φορά και τίποτα δε μπορεί να μας σταματήσει πλέον. Έτσι και με τη δίαιτα. Αν το νιώσατε αυτό, όπως το ένιωσα εγώ, όχι απλά δε θα έχετε κουραστεί μέχρι τώρα, αλλά θα είστε και πολύ χαρούμενες! Γιατί πολύ απλά, δεν πήγαινε άλλο!
Ελάτε λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά, να μου απαντήσετε σε αυτή την απλή ερώτηση:
Γιατί θέλεις ν'αδυνατίσεις; Εσύ, γιατί;
Εγώ δε θα σας πω, όχι ακόμα. Πρώτα θα σας ακούσω και μετά θα σας απαντήσω. Αν και η απάντησή μου βρίσκεται κάπου πιο πάνω, θα σας το πω και αναλυτικά.
Θα περιμένω να μου απαντήσετε όλες όσες συμμετέχετε σ'αυτή την παρέα που αδυνατίζει! Αν δεν απαντήσετε, σημαίνει ότι τα έχετε παρατήσει, ότι δεν περνάτε καν από δω και φυσικά κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει γι αυτό, όχι σε μας τις υπόλοιπες τουλάχιστον! Σας μιλάω ειλικρινά, και μόνη μου να μ'αφήσετε και να φύγετε όλες, εγώ θα φτάσω μέχρι το τέλος! Αν δε μπει πρόσφατη φωτογραφία μου σ'αυτό το μπλογκ που να μοιάζει με αυτή που ήδη υπάρχει εδώ δεξιά (από το 2001), δεν σταματάω! Αλλά ούτε και μετά θα σταματήσω να προσέχω τη διατροφή μου και να ασκούμαι, γιατί δε θέλω να ξαναπάρω ποτέ τον δρόμο της επιστροφής προς την παχυσαρκία! Ας φτάσουμε εκεί με το καλό και μετά θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε το βάρος μας.
Περιμένω τις απαντήσεις σας λοιπόν και δεν το κάνω με τη μορφή γκάλοπ. Θα δείτε κι εσείς οι ίδιες ότι με το να αντιληφθείτε και να εκφράσετε γιατί το κάνετε, θα παγιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα σας η απόφαση αυτή....

21 σχόλια:

'Έφη είπε...

γεια σου Μαρία!!!
είμαι χαρούμενη γιατί χάρη σε εσένα και στα υπόλοιπα μέλη της παρέας δεν τα έχω παρατήσει αν και έχω υποκύψει σε ελάχιστους μικρούς πειρασμούς.
Το blog σου ξεκίνησε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για εμένα.Έψαχνα έναν κίνητρο που θα με ωθούσε να ξεκινήσω και να μείνω πιστή στο στόχο μου. Ο λόγος; Πολύ απλός. Με προβλημάτιζε εδώ και καιρό η εικόνα μου, και μου προκαλούσε θλίψη το γεγονός ότι δεν σεβόμουν πια τον εαυτό μου, ότι τον είχα εγκαταλείψει, ότι δεν τον αγαπούσα .
Με τη βοήθειά σας, έχει αλλάξει τελείως η ψυχολογία μου και εξακολουθώ να είμαι μαζί σας με πολύχρωμη διάθεση!! Σας ευχαριστώ όλους!! Σε ευχαριστώ Μαρία! Φιλάκια πολλά :)

Maria Tzirita είπε...

Έφη μου, εγώ χαίρομαι πιο πολύ από σένα, γιατί και τα καταφέρνω στη δίααιτά μου και έχω βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να τα καταφέρουν! Διπλή χαρά λοιπόν και περιμένω τη μέρα που θα συναντηθούμε όλες μαζί οι αδύνατες να το γιορτάσουμε! Ναι, εκείνη τη μέρα θα φάμε όλα τ'απαγορευμένα, αλλά μόνο εκείνη! Φιλιά πολλά, συνεχίζουμε δυνατά!

marian είπε...

Μαράκι μου καλησπέρα!!!
Όπως σου είπα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, συνεχίζω ακάθεκτη με μικρές παρασπονδίες!!!
Παρ΄όλα αυτά δεν απογοητεύομαι, συνεχίζω αργά αλλά πιστεύω σταθερά!!!
Έχω χάσει περίπου 4 κιλά!!!
Ήδη μπαίνω πιο άνετα σε κάποια ρούχα μου!!!
Γιατί θέλω να χάσω κιλά;;;
Είναι μια πολύ καλή ερώτηση!!!!
Πρώτα από όλα γιατί τα παραπάνω μου κιλά με επιβαρύνουν και στην υγεία μου!!!Είμαι ένα άτομο υπερκινητικό που όσο με γνωρίζουν μου λεν πως γίνεται και βάζω κιλά, έτσι αεικίνητη που είμαι!!!
Μάλλον το άγχος μου την κάνει την ζημιά!!!Στο καθημερινό μου λοιπον τρέξιμο έχω ένα όριο,όταν αρχίζω και ζορίζομαι, κουράζομαι,λαχανιάζω και γενικά δεν μπορώ να κινούμαι όσο γρήγορα θα ήθελα!!!αυτός είναι ο ένας λόγος!!!
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχω βαρεθεί να αλλάζω ρούχα!!!Μάλλον πιο συμφέρον είναι να χάσω κιλά απο το να αλλάξω γκαρνταρόμπα!!!!!(χαχαχαχα!!!)
Πάντως χαίρομαι που έχω εσένα και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια παρέα, γιατί ο καιρός περνάει ευκολοτερα!!!!
Φιλιά πολλά!!
συνεχίζουμε ακάθεκτες και δεν μας "σκιαζει φοβέρα καμμιά!!!!"

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πολύ καλή ερώτηση...και χθες το βράδυ συγκεκριμένα την απάντησα και στον εαυτό μου.Ας μοιραστώ την απάντηση και με εσάς λοιπόν..Αν και δεν συγκαταλέγομαι στους παχύσαρκους ούτε καν στους υπέρβαρους ανθρώπους (ο στόχος μου όπως έχω ξαναπεί είναι -7 κιλά), περίμενα αρκετούς μήνες τώρα την αφορμή,περισσότερο να μετριάσω και εν συνεχεία να εξαλείψω(πολύ αισιόδοξη!) την κακή ΚΑΚΙΣΤΗ συνήθεια και αδυναμία του να ξεσπάω στο φαγητό όταν η ψυχολογία μου πάτωνε.Μικρότερος ο παράγοντας του δεν άντεχα το σώμα μου , αλλά όχι αμελητέος γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκα χωρίς ρούχα να μου μπαίνουν , χωρίς έλεγχο και με μια εικόνα εντελώς παράλογα φουσκωμένη σε όσους με γνωρίζουν χρόνια(φαντάσου οτι με ρώτησαν αρκετά άτομα αν έχω θυροειδή)Και φυσικά θορυβήθηκα για το τι κάνω στον εαυτό μου και φυσικά προσπάθησα να διαχωρήσω τα προβλήματα απο το φαί και έκανα σπασμωδικά ένα βήμα μπρος, το οποίο αυτομάτως με γύριζε δύο πίσω..Και εξαντλήθηκα..ώσπου ανακάλυψα το μπλόγκ σου - ίσως συνέπεσε και με το σωστό timing δεν ξέρω!Δεν θέλω να το σκέφτομαι ιδιαίτερα.Και μη σου φανεί χαζό αλλά όλη αυτή η παρεούλα, παρότι δεν σας γνωρίζω προσωπικά , μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας να συνεχίσω..κάτι που τελικά είχα πολύ ανάγκη!Σταματάω γιατί το σχόλιο κοντεύει να γίνει ανάρτηση!!Για την ιστορία είμαι μειον 2 κιλά!Συνεχίζουμε και πάνω απολα είμαστε αισιόδοξες!Καλό απόγευμα..

Αναστασία.


υγ.ολά καλά και άγια, αλλά αυτό με τα 2 κρασιά την εβδομάδα..πολύ με βασανίζει!!!Χάθηκε να είναι ένα ποτήράκι τη μέρα???!

πουαντερι είπε...

Mαρακι μου γεια! ξερω χαθηκα αλλά εχω πολλα αυτο τον καιρο γιαυτο, ομως εστω και σιωπηλα συνεχιζουμε την διατροφη μας οπως στην αρχη.
Παμε αργα αλλά αυτο ειναι και το ζητουμενο απο μενα, αργα και σταθερα για να εχει διαρκεια και για εναν πιο σπουδαιο λογο...τον γιο μου που ειναι παιδι και δεν πρεπει να πεσει αποτομα.
Ολο αυτο το χρωσταω εν μερη και σε σενα!
Χαρις στην συμπαρασταση την δικη σου και των αλλων κοριτσιων εδω μεσα εχουμε τωρα εναν μηνα και δεν το βαλαμε ακομα κατω.
Εμενα βεβαια τα κιλα μου δεν πεφτουν ευκολα, αλλά το οτι τρωω πιο υγειινα με κανει πιο ευδιαθετη.
Και να σου απαντησω και στο ερωτημα σου στην αρχη;!
Εγω κι ο αντρας μου θελουμε να χασουμε γιατι δεν μας αρεσει το σωμα μας ετσι(με κοιλιτσες) και γιατι θελω να μπορω να φορεσω κατι πιο εφαρμοστό εστω ενα μπλουζακι, οσο για τον γιο μου απο τοτε που αφησε το Μπασκετ αρχισε να κανει κοιλια και τωρα που μεγαλωνει και γνωριζει κοριτσακια δεν του αρεσει πια η ταμπελα του "χοντρου" οπως συνηθως τον φωναζουν τα παιδια στο σχολειο.
"Χοντρος" βεβαια δεν ειναι αλλά ξερεις ποσο σκληρη γλωσσα εχουν τα παιδια και τωρα που θα παει γυμνασιο του στοιχιζει αυτο.
Να ειναι καλα το παιδακι μου και ας ειναι ενας γεματος ψηλος λεβεντης....θα το καταλαβει καποια στιγμη(κουκουβαγια η δικια σου ακουστηκα χα!χα!).
Σεντονι εκανα; ε;!

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι μου καλησπέρα σε σένα και σ' όλες τις φίλες "συναγωνίστριες"!
Μήνες πριν έλεγα το γνωστό "από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα" αλλά,η πολυπόθητη Δευτέρα δεν έρχονταν.
Ωσπου ήρθες εσύ και το "περί δίαιτας" κι έγινε η αρχή.Συνεχίζω αργά μεν,σταθερά δε κι ευελπιστώ!
Ο λόγος που θέλω να χάσω κιλά είναι απλός και εύκολα κατανοητός.Θέλω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου.Να τον αγαπάω!Πιστεύω πως όλες μαζί παρέα θα πετύχουμε το στόχο μας!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου καλησπέρα. Λοιπόν αρχίζω, είμαι η Τζένη και μέχρι πρότινος ζύγιζα 121 κιλά (ύψος 1.70). Χάρη σε εσένα, στο σωστό timing,στο ότι είδα "καθαρά" κάποια πράγματα, στο ότι μέσα μου νιωθω νέα και θέλω να κάνω πράγματα, και όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω μία κυρία που δεν είμαι εγώ (είμαι 45 χρονών)αποφάσισα ότι τέρμα οι δικαιολογίες, πρέπει να αντιδράσω. Κι έτσι χαρη σε όλες εσάς συνεχίζω, έχω χάσει γύρω στα 6 κιλά, και αν κάνω παρασπονδίες προσπαθώ να τις ξεπεράσω, και να μην τιμωρίσω τον εαυτό μου όπως παλια, τρώγωντας ξανά και ξανά. Νιώθω όμορφα σας ευχαριστώ.
Θα συνεχίσω.
Καλό βράδυ
Τζένη

υ.γ. Συγγνώμη για το "σεντόνι".

Maria Tzirita είπε...

Κορίτσια, μην απολογείστε για τα μακροσκελή σχόλια, είμαστε εδώ να συζητάμε και να λέμε όσο περισσότερα μπορούμε! Από μένα, προς το παρόν, ένα τεράστιο ευχαριστώωωωωω!!!!!
Περιμένω και τις υπόλοιπες - αν υπάρχουν!

Ανώνυμος είπε...

η παχουλούλα του καθρέφτη δεν είμαι εγώ! δεν μ'αρέσει να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου! νιώθω ότι είμαι εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ξένο σώμα. Με το πέρασμα του χρόνου αν αφεθώ τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, θα πάρω κι άλλα κιλά και δε θα τα χάνω με τίποτα μια που ο μεταβολισμός μου όλο και θα επιβραδύνεται, όσο είναι καιρός λοιπόν. Και δε μ'αρέσει να είμαι
εθισμένη: άλλοι είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά, άλλοι στο αλκοόλ, άλλοι στο φαΐ, κι αυτό μια έξη είναι, ένα πάθος, ένα ψυχολογικό κόλλημα. Δε θέλω να είμαι παθολογικό άτομο πια, θέλω να έχω μια υγιή σχέση με το φαγητό, να μην το χρησιμοποιώ σαν παυσίπονο. Ευχαριστώ, Χριστίνα.

pavlina είπε...

Καλησπέρα Μαρία μου, χάθηκα ε;
Το ξέρω, κάθε μέρα περνώ ομως και σας 'βλέπω'. Αλλά είναι οι τελικές μου εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και στο ωδείο και τρέχω και δεν φτάνω δεν ξέρω απο που να αρχίσω και που να τελειώσω, αλλά ένας μήνας είναι θα περάσει...
Όσο για την δίαιτα, συνεχίζω ακάθεκτη, φυσικά εχω υποκύψει και εγω σε μικρούς πειρασμούς, αλλά συνεχίζω...
Γιατί θέλω να αδυνατίσω; Για να νιώσω επιτέλους καλύτερα με τον εαυτό μου, για να ξαναχωρέσω στα ρούχα μου!!! (όταν είμουν 80kg, εχω και ύψος 1.83), για να παω στη θάλασσα με την κόρη μου και να παίξω μαζί της στην άμμο και να φοράω το μαγιό μου, χωρίς να ντρέπομαι, για να νιώσω πιο υγιείς, για να αγοράσω τα ρούχα που θέλω επιτέλους και να μην νευριάζω κάθε φορά με τους καταστηματάρχες που δεν φέρνουν ρούχα στο size μου (τώρα στο λέω και γελάω, λες και αυτοί φταιν που δεν κλείνω το στόμα μου εγω) χαχαχαχα!!
για μια καλύτερη,χαρούμενη και πιο άνετη ζωή...και άλλα πολλά που δεν μου έρχονται στο κεφάλι μου τώρα.
Καλή συνέχεια και σε εσένα Μαράκι και σε όλες τις κοπέλες!!!
Σε ευχαριστώ για τη δύναμη που μας δίνεις, για να συνεχίσουμε, σε ευχαριστώ για όλα.
Σε γλυκοφιλώ!!!
ΥΓ. Θα σου στείλω e mail μόλις μπορέσω, έχω πολλά νέα να σου πω.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ είπε...

Να 'μαι κι εγώ με μια εβδομάδα πίσω απο εσάς και μεχρι τωρα με 1,5 κιλό μείον.
Γιατί ξεκίνησα?Γιατί Θέλω να με ξαναδώ οπως ήμουν πριν 3 χρόνια θέλω να ξαναμπώ σε εκεινο το παντελόνι που έχω κρατήσει και θέλω να πάψω να αισθάνομαι παχουλή και ας λέει ο γιός μου η μαμάκα μου ειναι αδύνατη και κούκλα!! χαχα
Θέλω να είμαι εγώ καλά με το σώμα μου γι αυτό και προχωρω αργά και σταθερά με πολυ μικρές παρασπονδίες
Φιλιά!

Yianna είπε...

Φιλενάδα γειά
Περνώ, σας βλέπω, σας διαβάζω και σας θαυμάζω!!! Προσπαθώ και γω για χάσιμο κιλών αλλά....δεν μου βγαίνει! Το παλεύω όμως, το προσπαθώ!!!! Εύχομαι σε όλες μας καλή προσπάθεια, κουράγιο και να μην παραιτηθούμε!!!!

Φιλιά

BIKY είπε...

Μαρία μου καλησπέρα έτσι σε θέλω αποφασιστική
Εγω δεν θέλω να χασω πολλά 4 μονο γιατί θέλω να αισθάνομαι πιο αναλάφρη τα παιδιά με τρέχουν όλη μέρα και γι΄αυτό θα πρέπει να αισθάνομαι καλά
Δεν ακολουθώ την διαιτα σου τρώω πολύ λιγοτέρα Μάλλον θα πρέπει να την ακολουθήσω
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας και απο μένα!
Θέλω να χάσω ακόμη 5 κιλά.
Θέλω να αισθάνομαι όσο καλύτερα γίνεται με το σώμα μου.
Θέλω να αρέσω και στους γύρω μου, πέστε με εγωίστρια αλλά μου αρέσουν τα κολακευτικά σχόλια.
Θέλω να φορέσω τα ρούχα που αγόρασα το περσινό καλοκαίρι.
Θέλω να φοράω τα ρουχα των κοριτσιών μου (έχουν πολλά... ρούχα!!)
Θέλω...Θέλω... αλλά κυρίως θέλω να τα διατηρήσω.
Φιλιά
Μαργαρίτα

Ανώνυμος είπε...

δεν πεινάω για φαΐ. νιώθω άδεια και το μόνο που μπορώ να γεμίσω στη ζωή μου είναι το στομάχι μου. Η απόλαυση που νιώθω τρώγοντας κάτι πλούσιο, λιπαρό, γλυκό,τραγανό, αντικαθιστά τις απολαύσεις που δεν έχω στη ζωή μου. Οι δίαιτες που διαβάζω απευθύνονται στην πολυάσχολη εργαζόμενη/μητέρα/σύζυγο, καμμιά δε βρήκα που να απευθύνεται σε μια μόνη γυναίκα, που γεμίζει άδειες ώρες μοναξιάς με μαγείρεμα και φαγητό.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
βρέθηκα στην παρεα σας λίγο μετά την έναρξη του blog. Εχω ξεκινήσει πολλές φορές δίαιτα τα τελευτάια 5 χρόνια -μετά τη γέννηση της κόρης μου -αλλά δεν είχα τη θέληση μάλλον και μετά απο πάρα πολλές δίαιτες τα προηγούμενα χρόνια και 2 παιδιά πλέον στο σπίτι, ξεινούσα και στάματούσα.
Είμαι γλυακατζού, είμαι και λιχούδα, τρώω χωρίς να πεινάω. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Ειχα κάνει δίαιτα στα weight watcher όταν γέννησα το γιό μου και αυτό που είχε βοηθησει ήταν η συνάντηση της εβδομάδας. Ελεγες το προβήμά σου χωρίς κανείς να γελάει μαζί σου.
Αυτό πιστεύω ότι το βρήκα στη παρέα σας. Παιζεί πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχολογική βοήθεια της Μαρία και τα σχόλια των υπόλοιπω κοριτσιών.
Μετα απο το κατεβατό θέλω να χάσω τα κιλά μου για να μπορώ να είμαι καλά με το εαυτό μου, να βρώ και πάλι την αυτοεκτιμησή μου, να μπορώ να ψωνίζω ότι θέλω ...
Ξεκίνησα η δίαιτα την περασμένη εβδομάδα αλλά πολλών δουλειών δεν τα πηγά καθόλου καλά. Απο τη Δευτέτα όμως κάτι άλλαξε. Δε έχω κάνει καμμία παρασπονδία είμαι συνεπής και ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΓΛΥΚΟ.
Ευχαριστώ και θα συνεχίσω την προσάθεια για μένα.

Ιωάννα

maria είπε...

να σου πω εγώ γιατί κάνω και καλά δίαιτα!
γιατί έχω τάση πάχους από βρέφος. κ αν δε προσέξω θα μοιάσω με όρκα σε λίγο καιρό!
κ γιατί αργότερα θα θέλω να έχω περιθώριο να βάλω 5 κιλά χωρίς να έχω να χάσω 15.. αλλά μόνο τα 5 που έβαλα.. κ αν δε τα χάσω αυτά τα 10 τώρα, δε θα τα χάσω ποτέ.
κ γιατί θέλω να φοράω ωραία ρουχάκια κι όχι κελεμπίες..
κ γιατί θέλω να είμαι σέξυ στη θάλασσα!!
κ γιατί μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή μου..
είναι πολλά...

Maria Tzirita είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί η παρέα μας είναι μεγαλύτερη απ'ότι πίστευα! Έχουμε κι ένα ανώνυμο σχόλιο, που όμως ίσως είναι η μεγάλη αλήθεια για όλες μας... Το έχω πει κι άλλη φορά...τα συναισθήματά μας τρώμε κορίτσια...
Η καθεμιά έχει τους δικούς της προσωπικούς λόγους που θέλει να χάσει βάρος, αλλά δεν έχει σημασία τελικά ο λόγος... σημασία έχει ότι έχουμε κοινό ΣΤΟΧΟ. Και για όποιο λόγο κι αν το θέλουμε ν'αδυνατίσουμε, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το θέλουμε! Κι εφόσον το θέλουμε, θα το κάνουμε, γιατί είναι στο μυαλό μας και στη δική μας, στην αποκλειστικά δική μας θέληση. Αν δεν το καταφέρουμε θα σημαίνει μόνο ότι δεν το θέλαμε αρκετά...
Εγώ γιατί; Γιατί θέλω ν'αδυνατίσω; Απλά επειδή θέλω να είμαι ευτυχισμένη. Κάνω τα πάντα στη ζωή μου προκειμένου να είμαι ευτυχισμένη. Τα περιττά μου κιλά με στεναχωρούν, άρα πρέπει να φύγουν.
Με την εξής απλή σκέψη: Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα στη ζωή μου εξωτερικοί παράγοντες που θα με στεναχωρούν, προβλήματα που θα μου δημιουργούν άλλοι κι εγώ θα πρέπει να λύσω και να προσπεράσω. Υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσω ένα ακόμα πρόβλημα, άλλη μια στεναχώρια σε όλα αυτά και μάλιστα κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από μένα; Αν δε μπορέσω να λύσω το πρόβλημα που δημιούργησα εγώ η ίδια στον εαυτο μου, πώς θα λύσω αυτά που μου δημιουργούν οι άλλοι;
Γι αυτο το λόγο λοιπόν το αδυνάτισμα για μένα είναι λύση σε πρόβλημα καθαρά προσωπικό. Εγώ το δημιούργησα, εγώ θα το λύσω. Γιατί;
ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΩ!
Σας ευχαριστώ όλες!

kiki είπε...

Το ερώτημα ήταν γιατί κάνω δίαιτα. Όταν κάνω δίαιτα κάνω πρώτα απ' όλα για να αρέσω σε μένα. Θέλω να με βλέπω και να είμαι ικανοποιημένη από αυτό που βλέπω. Θέλω να φοράω τα αγαπημένα μου ρούχα. Και φυσικά ξέρω ότι με το να χάσω κιλά είμαι πιο υγιής. Το κακό με μένα είναι ότι όταν δεν είμαι σε πρόγραμμα τρώω πολύ άτσαλα και επόμενο είναι να παχαίνω. Δεν έχω υπερβολικά πολλά κιλά, έχω όμως μερικά περιττά. Έχω ένα όριο θέσει στον εαυτό μου και όταν φτάνω αυτό το όριο αρχίζω δίαιτα. Συνήθως συμβαίνει το Μάιο, λίγο πριν βφούμε στις παραλίες. Δυστυχώς κορίτσια η δίαιτα είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι κάτι που το κάνεις 3 μήνες και μετά τρως για 9. Παρόλο που το λέω εγώ αυτό, είμαι στη 2η κατηγορία. Τεσπα...Και μονο που καταφέρνω να μαζευτώ και να χάσω μερικά κιλά, καλό είναι...

cook είπε...

Μαρακι μου
εγω στο εχω ξαναπει...δεν κανω διαιτα,αλλαζω τροπο διατροφης...και δεν μπορω να τα παρατησσω γιατι ειναι θεμα υγειας πλέον...στη γωνια θα με περιμενει ο γιατρος με τα χαπακια ανα χειρας...δεν ενοιωσα καμια κουραση ως τωρα που κλεινω την 4η εβδομαδα...το αντιθετο νοιωθω πολυ πιο φρεσκια και χαρουμενη...ειχα πολυ καιρο να νοιωσω αυτη τη σωματικη ευεξια....να'σαι καλα γλυκια μου :)

Unknown είπε...

kalimera!!
maraki simfono apolita sto oti to thema den ine toso na bi kapios se mia diadikasia dietas oso na gini tropos zois tou i sosti diatrofi !!
den xero alla g mena pou asxoloume arketa me to thema dieta-diatrofi theoro oti o sindiasmos isoropiimenwn geymatwn me gimnastiki ke aythono tsai px lipton linea ine oti kalitero! ke to tsai to vazo giati oi perissoteroi dietologoi to sistinoyn gt litoyrgi os lipodialitis!!