Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Όταν τρώμε έξω


Καλή και χρυσή η δίαιτα, όταν είμαστε σπίτι μας όμως. Όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, τι γίνεται; Για να είμαι ειλικρινής, σε περιόδους που έκανα δίαιτα απέφευγα να βγαίνω για φαγητό. Όταν μου το πρότειναν, αντιπρότεινα καφέ ή ποτό κι έτρωγα σπίτι μου πριν βγω. Υπάρχουν κάποες περιπτώσεις όμως που δεν μπορείς να το αποφύγεις και πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτές.
Αν βγούμε σε ταβέρνα για φαγητό, είμαστε τυχεροί γιατί πάντα κάτι βρίσκεται εκεί να φάμε, κοντά στο διαιτολόγιό μας. Φροντίζουμε το μεσημέρι να έχουμε φάει το ελαφρύ γεύμα (σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα) για να έχουμε το βράδυ το περιθώρειο να "ξεφύγουμε" λιγάκι. Παραγγέλνουμε κοτόπουλο φιλέτο, χωρίς σως ή κρέμα φυσικά και ζητάμε να το συνοδέψουμε με λίγο ρύζι ή καλύτερα μόνο με σαλάτα και μια φέτα ψωμί (αντί για το ρύζι ή την πατάτα που θα τρώγαμε στο σπίτι μας). Εναλλακτικά μπορούμε να φάμε μια μπριζόλα ή κάτι άλλο ψητό (όπως ψαρονέφρι). Αν πάμε σε ιταλικό εστιατόριο, παραγγέλνουμε μια σαλάτα με κοτόπουλο και τυρί ή προσιούτο και ζητάμε να μας φέρουν να βάλουμε μόνοι μας λάδι ή σως για να βάλουμε λιγότερο. Αν δεν θέλετε σαλάτα, ένα ριζότο με λαχανικά ή μια σπαγγέτι ναπολιτέν είναι μια χαρά (χωρίς ψωμί φυσικά)
Αν η παρέα παραγγείλει σουβλάκια, μπορούμε να πάρουμε σκέτα καλαμάκια (4 δικαιούμαστε) κοτόπουλο ή χοιρινό και να φάμε μπόλικη σαλάτα μαζί με μια πίτα αλάδωτη. Διαφορετικά τρώμε μια πίτα τυλιχτή, αλάδωτη, με ό,τι γέμιση θέλουμε μέσα (εκτός από πατάτες) και το απολαμβάνουμε κιόλας!
Στο φαστ φουντ, υπάρχουν σαλάτες, όπως η σίζαρ, που είναι πολύ καλή λύση, αλλιώς επιλέγουμε ένα απλό σάντουιτς με μπιφτέκι κοτόπουλου ή νάγκετς κοτόπουλου με σαλάτα.
Προηγουμένως είπα ότι είμαστε τυχεροί αν φάμε έξω, γιατί έχουμε επιλογές. Αν μας καλέσουν σε τραπέζι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Για να μην είμαστε αγενείς και κακοχαρακτηριστούμε, καλό είναι να μην ζητάμε από τη νοικοκυρά να κάνει κάτι ιδιαίτερο για μας, οπότε τρώμε από αυτά που έχει, αλλά σε μικρές ποσότητες. Καλύτερα να τ'αφήσουμε στο πιάτο μας και να δικαιολογηθούμε, αν ερωτηθούμε, ότι δεν πεινούσαμε πολύ.
Έτσι κι αλλιώς αυτές οι περιστάσεις δε συμβαίνουν κάθε μέρα, το ότι είμαστε σε πρόγραμμα διατροφής δε σημαίνει ότι θα γίνουμε αντικοινωνικοί και θα κλειστούμε σπίτι μας! Καλή θέληση και καλή διάθεση χρειάζεται και λύσεις θα βρίσκουμε πάντα!

7 σχόλια:

BIKY είπε...

Mαρία μου πολύ χρήσιμο το ποστ σου Εχεις δίκιο όταν βγαίνουμε έξω δεν χρειάζεται να τονίζουμε στους άλλους πως κάνουμε δίαιτα Μπορουμε να επιλέξουμε κατί πιο ελαφρυ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάρα πολλές οι επιλογές πραγματικά, δεν χρειάζεται να κλειστεί κανείς στο σπίτι του όταν κάνει δίαιτα!
Χρησιμότατη η ανάρτησή σου Μαράκι μου!
Φιλιά:)

maria είπε...

απόλυτα σωστή μαρία μου..
τι φωτό είναι αυτή καλέ? δεν είσαι εσύ αυτή!!! φτου να μη σε ματιάξω. πρέπει να βρω κι εγώ μια φωτό που ήμαν μοντέλα να αναρτήσω για να παίρνω κουράγιο...
φιλιά πολλά! εννοείται θα είμαι σαλόνικα όταν ανέβεις στην έκθεση! χάνω τέτοια πράγματα κουλτουριάρης άνθρωπος..?!!?

marian είπε...

Μαράκι μου ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι!!!
Και εγώ προσπαθώ να τρώω πολύ σαλάτα και ή παίρνω κοτόπουλο (συνήθως)ή τρώω λίγο κρέας άπαχο σχετικά!!!
Δεν λέω συνέχεια ότι κάνω δίαιτα και δεν μου αρέσει ούτε να με λυπούνται αλλά ούτε να με προκαλούν, γι΄αυτό προσπαθώ να μην το πολυλέω!!!
Συνεχίζω ακάθεκτη παρά τις μικρές μου παρασπονδίες και είμαι (δεν ξέρω αν είναι κακό, δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο!!) περίπου 4 κιλά!!!!

φιλάκια πολλά!!!
καλή μας συνέχεια!!!:)

πουαντερι είπε...

Αχ βρε Μαρια μου με μελαγχολισε λιγο αυτη την βδομαδα η διαιτα αλλα ισως φταιει η πανσεληνος!!
Θα μου περασει που θα παει;!

kiki είπε...

Είναι όντως δύσκολο να βγαίνεις σε δίατα, αλλά όχι ακατόρθωτο...

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι το άρθρο σου ήταν προφητικό!Το διάβασα βέβαια κατόπιν εορτής(φαγοποσίας καλύτερα)αλλά,εντάξει με μέτρο οι παρασπονδίες!Οταν γύρισε ο Δημήτρης από τη γιορτή του βιβλίου το γλεντήσαμε σ'ένα ταβερνάκι.Θα τα πούμε από κοντά την άλλη Κυριακή.Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο.