Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Τέταρτη βδομάδα!


Πώς περνάει ο καιρός... Ξέρω, ξέρω τι θα πείτε "η ψυχή μας το ξέρει!"!!!! Μη μου πείτε όμως ότι δεν έχετε συνηθίσει πια και δεν έχει κλείσει το στομάχι σας,ε; Μετά κι από αυτή την τέταρτη βδομάδα θα έχουμε κλείσει ένα μήνα και τα αποτελέσματα θα είναι πλεόν εμφανή. Θα έχουμε ξεφουσκώσει αισθητά και σίγουρα θα έχουμε χάσει βάρος, ακόμα κι αν δεν κάναμε καθόλου άσκηση. Όμως προσέξτε, γιατί από δω και πέρα, η άσκηση είναι απαραίτητη για να παίρνει μπρος ο μεταβολισμός μας, που όπου να'ναι θ'αρχίσει να "μουλαρώνει"! Σας το λέω για να τ'ακούω κι εγώ, που η αλήθεια είναι πως με τα άλλου είδους τρεχάματα, παραμέλησα το τρέξιμο που θα έπρεπε να κάνω στο διάδρομο! Ή περπάτημα έστω...
Θα μοιραστώ και κάτι άλλο μαζί σας και πείτε μου αν σας συνέβη κι εσάς. Από τη στιγμή που άρχισα τη δίαιτα κι έχω χάσει αυτά τα 2-3 κιλά, συνειδητοποίησα πόσο πολύ είχα παχύνει! Ίσως πριν δεν ήθελα καν να το βλέπω, δεν το παραδεχόμουν, μέχρι να πάρω την απόφαση να ξεκινήσω την αντίστροφη πορεία. Τώρα όμως μ'έχει πιάσει ένας ψιλοπανικός, έχω χάσει αυτά τα τόσα λίγα και μου φαίνομαι τεράστια, χειρότερη από πριν! Ίσως γιατί τώρα πια αποφάσισα να δω την πραγματικότητα κατά πρόσωπο. Έπειτα σκέφτομαι ότι έχω κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα κι έτσι παρηγοριέμαι, αν και σας ομολογώ ότι αποφεύγω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη, γιατί με πιάνει κάτι τις...
Πάμε λοιπόν να δούμε το πρόγραμμα της τέταρτης βδομάδας...

Πρωινό
Ένα χυμό πορτοκάλι και μια φέτα ψωμί με 2 φέτες τυρί (όχι δημητριακά αυτή τη βδομάδα)

Δεκατιανό
2 φρούτα (μια μπανάνα ή δυό μήλα ή 2 πορτοκάλια κλπ) και ένα αυγό βραστό (μόνο αν πεινάτε)

Μεσημεριανό
2 φορές τη βδομάδα 180 γρ. κοτόπουλο με σαλάτα (1 κουτ. σ. λάδι) και μια φέτα ψωμί. Μπορούμε πάντα να το ψιλοκόψουμε στη σαλάτα κι αντί για ψωμί να προσθέσουμε λίγα κρουτόν ή παξιμάδι ή να το κάνουμε σούπα με μπόλικα λαχανικά)
1 φορά τη βδομάδα 200 γρ. ψάρι ψητό ή βραστό με σαλάτα (1 κουτ. σ. λάδι) και μια φέτα ψωμί ή ψαρόσουπα χωρίς πατάτα ή σαλάτα με τόνο
2 φορές τη βδομάδα ρύζι βρασμένο χωρίς λάδι (ένα πιάτο κανονικό) με 2 κουτ.σ. τυρί τριμμένο και σαλάτα με 1 κουτ. σ. λάδι
1 φορά τη βδομάδα ένα πιάτο φασολάκια με 1 κουτ. σ. λάδι και 30 γρ. φέτα ή 60 γρ. ανθότυρο ή μίλνερ και μια φέτα ψωμί
1 φορά τη βδομάδα ομελέτα με 2 αυγά (σε τεφάλ) ή 2 αυγά βραστά με σαλάτα (1 κουτ. σ. λάδι) και μια φέτα ψωμί. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά λάδι στο τεφάλ, να ψήσουμε διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά, κολοκυθάκι, μελιτζάνα) και να προσθέσουμε τ'αυγά. Σ'αυτή την περίπτωση δε θα φάμε τη σαλάτα.

Απογευματινό
1 γιαούρτι 2% λιπαρά, ή μια μπάλα παγωτό γιαούρτι (από τη συνταγή της Καρδούλας), ή 2 φρούτα, ή ένα χυμό

Βραδυνό
2-3 φρυγανιές (ή παξιμάδια) με 50 γρ. τυρί ή 100 γρ. τυρί λάιτ ή ένα τοστ με μαύρο ψωμί, 1 φέτα τυρί κανονικό ή 2 φέτες τυρί λάιτ (χωρίς ζαμπόν)

Μην ξεχνάμε το νεράκι! Τον καφέ μας τον πίνουμε κανονικά κι αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ζαχαρίνη, ακόμα καλύτερα! Θυμίζω επίσης ότι δικαιούμαστε 1 μπύρα τη βδομάδα, ή 2 ποτήρια κρασί ή ένα ποτό στα τσακίρ κέφια!
Καλή συνέχεια!

21 σχόλια:

Λουλούδι είπε...

Μαρια μου,καλη συνεχεια με τη διαιτα,εγω αναγκαστηκα να διακοψω λογω εργασιας,βλεπεις οταν εχει συνεδριο και πρεπει να εργαζεσαι 14 ωρες την ημερα δεν μπορεις να ακολουθησεις το προγραμμα,ομως προσεχω...φιλια!

heart n soul είπε...

Μαρία, αναγνωρίζω το "σύνδρομο" που περιγράφεις, εθελοτυφλούμε μάλλον κι όταν πάρουμε την απόφαση να δούμε, μας έρχεται κεραμμύδα:)
Όσο για την άσκηση, διαβάζω κάτι σχετικό αυτή την εποχή και υπερτονίζει πόσο σημαντική είναι η άσκηση, όχι μόνο για τα γνωστά και τετριμμένα,δλδ για να καίμε θερμίδες (και να μπορούμε να τρώμε περισσότερο:) αλλά κυρίως γιατί πρέπει να αντικαταστήσουμε τον λιπώδη ιστό με μυικό ιστό, μια που ο δεύτερος καίει θερμίδες (σε αντίθεση με τον πρώτο) ακόμα κι όταν καθόμαστε! Επίσης, με το πέρασμα του χρόνου χάνουμε μυικό ιστό οπότε είναι διπλά απαραίτητη η άσκηση, για να τον αντικαθιστούμε. Άρα, η καθημερινή άσκηση δεν είναι προαιρετική αλλά μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, όπως βουρτσίζουμε τα δόντια μας (κι εγώ τα λέω για να τα ακούω:) Καλή εβδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Λουλουδάκι μου, όπως νομίζεις εσύ καλή μου, πρέπει πρώτα απ'όλα να τι θες και να το πιστέψεις η ίδια, με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Λύσεις να ξέρεις πάντως πάντα υπάρχουν, όσες ώρες και να δουλεύει κανείς! Καλή συνέχεια λοιπόν, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καρδούλα μου, πάρα πολύ ωραία τα είπες για την άσκηση, θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση με τα λόγια σου αυτά, τόσο πολύτιμα είναι! Ευχαριστώ και φιλάκια!

Σταυρούλα είπε...

Μαράκι καλησπέρα!Από άσκηση άλλο τίποτα.Κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνω δυο φορές στο μαγαζί με τα πόδια,οπότε τα 2 με 3 χλμ τα κάνω θέλω δε θέλω.Μήπως πρέπει να επιταχύνω,γιατί σαν απόσταση καλή είναι.Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

dhmhtra είπε...

Καλησπέρα...Μαράκι
Πως πάει η δίαιτα, μην ξεχνάτε όμως πως χρειάζεται και λίγη γυμναστικη,λίγο περπάτημα και λίγες ασκήσεις με μικρά βαράκια.
Φιλιά

Αννα είπε...

Ξεκινάω αύριο!!!
Να αρχισω με πρωτη εβδομαδα που δινεις ε;;;
Αν μπορεις απαντησε μου θα δω αυριο μεσημερι ιστολογιο σου!!!
Μακια

Ανώνυμος είπε...

Μαρία καλημέρα!!!!
Γράφεις ακριβώς αυτά που σκεφτομαι και γω - πως άφησα να με πάρει από κάτω.
Για μένα δύσκολες είναι οι πρώτες 10 μέρες. Τώρα είμαι σίγουρη ότι τέλος Ιουνίου θα έχω φτάσει το στόχο μου (μικρό και εφικτό).
Από σήμερα λέω να πηγαίνω κάθε βράδυ με τον άντρα μου για χαλαρό τρέξιμο στο γήπεδο που είναι κοντά μας (να σκεφτείς ότι ενώ πληρώνω το γυμναστήριο με το χρόνο έχω να πάω από τα Χριστούγεννα)
Φιλιά πολλά!!!
Μαργαρίτα

kiki είπε...

1η βδομάδα για μένα και κατέβηκα 600 γρ. Ελπίζω τη 2η να πάω καλύτερα. Δεν ακολουθώ το δικο σας πρόγραμμα αλλά το δικό μου και συμπαρίσταμαι!

marian είπε...

Μαράκι καλησπέρα!!!
συνεχίζω ακάθεκτη με μερικές... μικρές παρασπονδίες!!! αλλά δεν στεναχωριέμαι!!!
δεν θα είναι τώρα θα είναι μετά από μερικούς μήνες!!!
Το θέμα είναι ότι δεν κουραζόμαστε και δεν αγχωνόμαστε!!!
όλα θα πάνε καλά !!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μαρία,
Εγώ είμαι ακόμα στο στάδιο που δεν θέλω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη από τον λαιμό και κάτω, και από την άλλη προσπαθώ να με σκεφτώ πιο συμμαζεμένη (δεν λέω ακόμα αδύνατη γιατί έχω δρόμο πολύ).Βέβαια έχω χάσει γύρω στα 5-6 κιλά (η ζυγαριά μου δεν έχει γραμ οπότε παίζει η βελόνα)και αισθάνομαι πιο ανάλαφρη και το σπουδαιότερο αισίοδοξη. Σε ευχαριστώ και πάλι και συνεχίζω..
Καλό βράδυ Τζένη

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, δε χρειάζεται το τρέξιμο, το περπάτημα είναι αρκετό. Άρχισα κι εγώ διάδρομο καθημερινά και νιώθω πολύ καλύτερα! Κάποτε που το έκανα απότομα με τρέξιμο έπαθα θλάση και δε λέει... Keep up the good work, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Δημητρούλα, αυτό λέγαμε παραπάνω κι αυτό έγραψα και στην ανάρτηση, δεν το είδες; Η άσκηση απαραίτητη από δω και πέρα! Φιλιά, σ'ευχαριστώ για το πέρασμά σου...

Maria Tzirita είπε...

Αννούλα μου, συγνώμη που δεν απάντησα έγκαιρα, είχα τρεχάματα! Και βέβαια ν'αρχίσεις, γιατι όχι; Όποτε θες αρχίζεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Διάβασε καλά τις αναρτήσεις και πάμε! Πες μου να σε βάλω στην παρέα μας αν είναι , εντάξει; Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, όλες λίγο πολύ, έχουμε μια πονεμένη ιστορία πίσω μας... Να πηγαίνεις για περπάτημα, θα σε βοηθήσει πολύ! Το γυμναστήριο κι εγώ δεν το αντέχω, πολλές φορές στο παρελθόν γράφτηκα κι είχα πληρώσει και προκαταβολικά, αλλά δεν...
Συνεχίζουμε δυνατά λοιπόν, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Κικλη μου, μια χαρά σε βρίσκω! είπαμε, όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά! Κάνε όποιο πρόγραμμα θες, ακρεί να είμαστε παρέα! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν καλή μου, το έχεις πιάσει το νόημα! Συνέχισε με τους δικούς ρυθμούς και κυρίως με τη γλυκιά σου αισιοδοξία! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Την Κική την είπα Κικλή παραπάνω, ελπίζω να με συγχωρέσει...

Τζενούλα μου, είπαμε, δεν κοιτάμε τα πολλά που έχουμε μπροστά, χαιρόμαστε για τα λίγα που αφήσαμε πίσω κι όσο περνάει ο καιρός αυτή η αναλογία θα αλλάζει και η χαρά μας θα μεγαλώνει!
Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά!
Φιλιά πολλά!

ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ είπε...

ενα μόνο κιλό...αργα πολύ αργα χάνω και με πιάνει πανικός
καλησπέρα!

Maria Tzirita είπε...

Αδιαβροχάκι μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε πιάνει πανικός! Ή κάτι δεν κάνεις σωστά ή κάποιο άλλο πρόβηλμα υπάρχει - μήπως είσαι αδιάθετη; 1 κιλό σε 3 βδομάδες δεν είναι λογικό σίγουρα μ'αυτή τη δίαιτα, στείλε μου μέιλ σε παρακαλώ σ'αυτό που έχω εδώ δίπλα να μου πεις ακριβώς πότε άρχισες, αν το ακολούθησες πιστά και άλλες τέτοιες λεπτομέρεις (ύψος, βάρος, ιστορικό)
Για όλα υπάρχουν λύσεις, μη μου αγχώνεσαι!

cook είπε...

χαχα Μαρια μου...κι εγω το ιδιο...τωρα που εχω χασει αυτα τα 4μισυ κιλα λεει ο καλος μου...αδυνατισες...σιγα λεω εγω..ειμαι πολυ χοντρη ακομη...οπως το λες...βλεπω την αληθεια φατσα καρτα...